Hlavný obrázok

Slivky v čokoláde

Len pár surovín a máte rýchlu a zdravú maškrtu. Takáto doma vyrobená bonboniéra poteší určite každého.

Potrebujeme:

sušené slivky bez kôstky
 
Amaretto (mandľový likér)
 
celé neošúpané mandle
 
kvalitnú horkú čokoládu
 
 

pic13

Postup prípravy receptu:

    1. Sušené slivky bez kôstky podľa potreby opláchneme pod horúcou vodou a dáme do misky.

    2. Zalejeme ich mandľovým likérom a necháme aspoň 3 - 4 hodiny marinovať. Ak chcete, môžete ich do alkoholu naložiť už večer pred prípravou a nechať ich takto odpočívať celú noc :-)
    3. Každú slivku naplníme mandľou. Takže si ich pripravíme toľko, koľko máme naložených sliviek.
    4. Medzitým si v miske rozpustíme kvalitnú horkú čokoládu (vo vodnom kúpeli).
    5. Naplnené slivky namočíme do roztopenej horkej čokolády a dáme stuhnúť do chladničky.

Namiesto mandlí môžete plniť slivky napríklad marcipánom alebo iným orechom.
Mandľový likér Amaretto zase nahradiť  niečím ostrejším... žeby hnedým kubánskym rumom? :-) 

pic13