Hlavný obrázok

Mandľová akože nutella

Toto je moja verzia orieškovo-kakaovej nátierky. Ja som na jej prípravu použila len mandle, kakao a med. Nič viac a nič menej. S deťmi ju najčastejšie vyjedáme len tak lyžičkou, nič iné k nej nepotrebujeme :-)

Potrebujeme:

1 šálku mandľového masla

1 PL kakaa

cca 2 PL tekutého medu


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Mandľové maslo dobre vymiešam s kakaom a medom a mám hotovo. Ochutnám a podľa potreby buď ešte dosladím alebo pridám o trošku viac kakaa.

  2. Ak pripravujem nátierku napríklad k palacinkám, rozriedim ju trochou mandľového mlieka (keď nemám, tak aj obyčajného). Bude sa tak ľahšie rozotierať.



Ak nemáte mandľové maslo, vystačíte si aj so samotnými surovými mandľami v šupke. Stačí ich len poriadne rozmixovať na kašu. 
Rovnakým spôsobom môžete použiť aj iné oriešky. Napríklad lieskovce, ktoré sa používajú aj pri príprave tej známej kupovanej nátierky.

Túto "nutellu" používam na veľa spôsobov. Aj keď priznávam, že najčastejšie ju proste vyjeme lyžičkou :-) Ale ak ešte nejaká zostane, tak ju používam všade tam, kde by som pridala mandľové maslo. Čiže pri príprave muffinov, sušienok alebo si ňou osladím ovsenú kašu, či smoothie.

pic13
Mandľové maslo používam napríklad v nasledujúcich receptoch:

Banánovo-kakaové muffiny
Mandľovo-čokoládové sušienky
Šuhajdy
Najlepšia raňajková kaša