Best Recipes
s tvarohom a ovocím

Narodeninová torta

Toto bola narodeninová torta pre moju maminu. Na facebookovej stránke mala u vás taký úspech, že som sa rozhodla zaradiť ju medzi recepty. Takže žiadaný recept na tvarohovo-šľahačkový krém nájdete tu.

potrebujeme:

hotový tortový korpus

drobné ovocie na ozdobu

jahodový džem

amaretto (nemusí byť)


na krém:

500 g jemného tvarohu

práškový cukor podľa chuti

500 ml šľahačkovej smotay

1 bal. (50 g) želtínového stužovača



Príprava
Kroky: 8

1.

Tortový korpus upečiem podľa receptu a nechám vychladnúť.

2.

Tvaroh vymiešam s cukrom. Ja pridávam len tak od oka, najskôr 3 lyžice a potom ochutnám. 

3.

Smotanu vyšľahám do tuhej šľahačky a jemne vareškou vmiešam do osladeného tvarohu. 

4.

Želatínový stužovač pripravím podľa návodu na obale a postupne do neho vmiešam tvarohovo-šľahačkový krém.

5.

Tortový korpus rozrežem na tri časti a začnem plniť.

6.

Spodnú časť korpusu pokvapkám amarettom (mandľovým likérom) a natriem tenkou vrstvou jahodového džemu. Naň rozotriem časť krému a pridám pár kúskov ovocia.

7.

Týmto spôsobom pokračujem ďalšou vrstvou. Na tretí (horný) kus korpus už dávam len krém, ktorý zarovnám, tak ako aj okraje torty.

8.

Dôležité je nechať torte dostatok času na vychladenie a stuhnutie v chladničke. Ja ju ozdobujem až po stuhnutí, lebo aj ovocie má svoju váhu, tak aby mi krém pekne držal a nevytekal.

Keďže krém je najskôr tekutejší (stuhne až po vychladení), nedávajte na jednotlivé vrstvy toho veľa, lebo vám vytečie. Ak by ste sa toho obávali, tak dajte vždy jednu vrstvu stuhnúť na pár minút do mrazničky a až potom priložte ďalšiu časť korpusu. 
Ak máte svoj osvedčený recept na tortový korpus, tak upečte pokojne ten. Recept na ten môj obľúbený nájdete tu.

Namiesto mandľového likéru môžete použiť aj klasický rum alebo ho môžete aj úplne vynechať. Určite by som ale nevynechala džem, ten dá tortičke svoju šťavnatosť a sladkosť. Aj preto napríklad krém veľmi nesladím.

Ovocie použite aké máte. Nám najviac chutí mix sladkého a kyselšieho. Na ozdobu som použila aj klasické talianske sušienky amaretti, ktoré ladia s likérom, ktorým som pokvapkala korpusy. Ale tie môžete samozrejme vynechať.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Fúkané orechové rožky

Krehké vianočné pečivo vo verzii s vlašskými orechami a čokoládou.

Jemná tvarohová torta

Lahodný tvarohový koláč zapečený so snehom je oviežujúcou maškrtou predovšetkým počas teplejších mesiacov. Musí byť však dobre vychladený!

Mandľovo-jahodový koláč

Stačí rozmixovať zopár surovín a výborný koláč máte pripravený doslova za pár minút. Ani rúru nemusíte zapínať.

Bodkovaná bábovka

Či už si bábovku radi vychutnávate na raňajky alebo ako sladký olovrant, receptov nie je nikdy dosť. Tento raz vám predstavujem jej bodkovanú verziu.

Mandľová torta

Domáca verzia známeho mandľového koláčika na ktorom si môžete pochutiť v jednom nemenovam švédskom obchodnom dome s nábytkom.

Vanilkové tortičky

Malé, rozkvitnuté koláčiky, ktoré urobia radosť každému. Je len na vás akú formu zdobenia zvolíte.

Krtkova torta

Doslova kultová torta už niekoľkých generácií v mojej verzii so slaným karamelom.

Tiramisu torta

Známy taliansky nepečený dezert v slávnostnejšej verzii. Doplnený kakaovým tortovým korpusom a piškótami s čokoládou.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky