Hlavný obrázok

Melónový šalát s fetou

U nás možno ešte stále nezvyčajná kombinácia, ale kto ochutnal, neoľutoval. Počas horúcich letných dní a nocí je tento šalát úžasne osviežujúci. Na tej kombinácii sladkého melóna a slanej fety naozaj niečo je. :-)

Potrebujeme:

červený melón

fetu

bielu alebo červenú cibuľu

citrónovú šťavu

mätu

pic13

Postup prípravy receptu:

    1. Cibuľu nakrájam na jemné prúžky a aspoň 15 min. marinujem v citrónovej šťave. Cibuľa tak bude jemnejšia, nebude taká štipľavá.

    2. Melón nakrájam na kocky veľkosti sústa alebo ho vydlabem malou lyžičkou, ktorou vytvarujem guličky.

    3. Na nakrájaný melón rozsypem na kocky pokrájanú fetu, marinovanú cibuľu a na jemno nakrájanú mätu. Ak chcete, môžete šalát pokvapkať citrónovou šťavou, v ktorej ste marinovali cibuľu.

 

Melónový šalát podávam poriadne vychladený. Veď komu by chutil teplý melón, že? :-)

Konkrétne množstvá neuvádzam zámerne. Všetko záleží len na vás - pre koľko osôb budete šalát pripravovať, či ho budete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu alebo ako predjedlo, či chuťovku ... 

Mätu môžete nahradiť aj inými voňavými bylinkami. Hodí sa mäte veľmi podobná medovka, pikantnejšiu chuť dodá šalátu napríklad koriander, ..

pic13