Hlavný obrázok

Mangová zmrzlina

Leto bez zmrzliny, nanukov, či sorbetov si nevedia predstaviť asi mnohí z nás. O tom, aké jednoduché je pripraviť si túto mrazenú pochúťku doma, vás presvedčí nasledujúci recept. Na výrobu mangovej zmrzliny potrebujete len dve ingrediencie.

Potrebujeme:

400 g balenie mrazeného manga

250 ml šľahačkovej smotany


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Zamrznuté kocky manga rozmixujem.

  2. K rozmixovanému pyré vlejem šľahačkovú smotanu a opäť krátko premixujem, aby sa všetko dobre spojilo.
  3. Mangovo-šľahačkovú hmotu presuniem do silikónovej obĺžnikovej formy a dám ešte zamraziť.



Mrazené mango vám prácu výrazne uľahčí. Jednak sa už nemusíte trápiť s krájaním čerstvého manga a príprava zmrzliny bude oveľa rýchlejšia. Po rozmixovaní so šľahačkovou smotanou vám vznikne už zmrazený krém, ktorý môžete buď ihneď podávať v miskách, alebo ho dáte do formy a do mrazničky, aby sa dal krájať.
Potrebujete však samozrejme dostatočne výkonný mixér (ideálne ak vie rozmixovať ľadové kocky) alebo kuchynského pomocníka so sekacími nožmi. Mango môžete rozmixovať buď na úplne hladké pyré alebo sa s tým mixovaním nebudete veľmi trápiť a necháte v ňom zopár kúskov. Ak by vám to mixovanie išlo ťažšie, tak si pomôžte tým, že k mangu najskôr prilejete trošku vody.
Z rozmixovanej hmoty môžete vyrobiť pokojne aj nanuky, alebo použite rôzne menšie silikónové formičky (napríklad na muffiny) a zamrazíte tak jednotlivé, pekne vytvarované porcie.

K mangovej zmrzline sa nielen na ozdobu výborne hodia pistácie a malé lístky mäty.

pic13