Hlavný obrázok

Plnené papričky

Plnené mini papričky sú jednoduchou a rýchlou pochúťkou, ktorú rada pripravujem, keď čakáme hostí. Vždy zožnú veľký úspech. Výborné sú tak teplé, ako i vychladnuté. 

Potrebujeme:

mini papriky

cottage syr

parmezán

cesnak

soľ, mleté čierne korenie


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Mini papriky umyjem, osuším, prekrojím na polovicu a vyberiem semienka.

  2. Poukladám ich na plech vystlaný papierom na pečenie a naplním nátierkou, ktorú som pripravila veľmi jednoducho: vymiešala som spolu cattage syr s postrúhaným parmezánom a podľa chuti som nátierku posolila a okorenila.
  3. Na záver pokvapkám všetko olivovým olejom a dám do rúry pod gril približne na 10 minút alebo kým povrch papričiek nie je zlatistý.



Množstvo jednotlivých surovín neuvádzam zámerne. Závisí totiž od toho, aké veľké máte papričky a koľko ich pripravujete. Na takýto jeden plech, ako vidíte na fotkách (8 kusov papričiek), mi stačila 1 vanička cottage syra a cca 30 g parmezánu.
Takýmto spôsobom nemusíte pripraviť len klasické papriky v mini verzii, ale napríklad aj pikantnejšie jalapeňo, či ínú menšiu zeleninu, ktorá sa dá naplniť.
Pokojne pridajte do nátierky aj rôzne bylinky, alebo ju dochuťte vašim obľúbeným korením.

pic13

Ďalšie chutné a rýchle chuťovky nájdete aj v týchto receptoch:

Pečený cícer
Paradajková bruschetta s mozzarellou
Slaná mrkvová roláda
Cuketový koláč s paradajkami
Chrumkavé krekry
Pikantné tekvicové semienka