Hlavný obrázok

Rafaelo bez cukru

Na tieto kokosové guličky mi môj deväť ročný, prieberčivý syn povedal, že chutia ako tie kupované. A toto hodnotenie beriem ako veľký kompliment. :-) A aké veľké bolo jeho prekvapenie, keď som mu povedala, že sú bez cukru... 

Potrebujeme: 

1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu

1/2 šálky Powerlogy kešu krému

2 - 3 PL kokosového oleja

strúhaný kokos na obaľovanie


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Myslím, že postup prípravy týchto chutných guličiek je viac ako jasný. V miske zmiešam kokos s kešu krémom a kokosovým olejom. Vznikne možno nie veľmi súdržná hmota, ale stačí ju dať na cca pol hodinku do chladu a bude sa s ňou robiť lepšie.

  2. Z kokosovej hmoty tvarujem guličky, ktoré obaľujem v kokose.
  3. Skladujem v chlade a vyberám ich tesne pred servírovaním.



Z tohto množstva som pripravila 20 guličiek. Ako merítko som použila odmerku veľkosti 1/2 polievkovej lyžice. Guličky sú veľmi sýte, nemusíte ich preto robiť veľmi veľké.
Ako som už spomínala vyššie, kokosová hmota nedrží veľmi po kope, musíte ju dať najskôr trochu vychladiť. Rovnako podávajte guličky dobre vychladené, ak by boli dlhšie pri izbovej teplote, môže sa stať, že sa vám v ruke rozpadnú. 

Naozaj, len tak málo stačí na to, aby ste vyčarovali chutnú, ale pritom výživnú maškrtu, ktorá vás navyše aj zasýti. 
Myslím, že výraz našej prvorodenej na nasledujúcej fotke hovorí za všetko... :-)

pic13

Inšpirujte sa aj ďalšími mojimi zdravými sladkosťami:

Šuhajdy
Čokoládové úliky
Nepečené mandľové košíčky
Čokoládovo-orieškové guličky
Slivky v čokoláde