Hlavný obrázok

Banánovo-mandľový chlebík

To máte tak, keď vám dieťa zrazu zahlási, že už neľúbi banány a dovtedy ich jedlo skoro denne. :-P Vyhadzovať ich by bol hriech a tak som z nich upiekla tento úžasne vláčny chlebík. Bez cukru a múky! A jedlo ho aj to dieťa, čo neľúbi banány. :-D

Potrebujeme:

3 menšie a zrelšie banány

2 vajcia

1 ČL vanilkového extraktu

2 PL kokosového oleja

2 šálky mandľovej múky

1/4 šálky tapiokového škrobu

1 ČL jedlej sódy

štipku soli

cca 50 g čokolády


pic13

Postup prípravy receptu:

    1. Banány popučím vidličkou a vmiešam k nim všetky ostatné suroviny, čiže vajíčka, vanilku, kokosový olej, mandľovú múku, tapiokový škrob, sódu a štipku soli. 

    2. Do vymiešaného cesta nakoniec pridám na drobno nasekanú čokoládu alebo čoko kvapky.
    3. Vylejem do menšej obdĺžnikovej formy na chlebík a zarovnám povrch.
    4. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.



Naozaj nemusíte koláčik ničím dosladzovať. Vďaka banánom, mandľovej múke a čokoláde bude sladký dosť. Mám to overené na svojich deťoch. :-)
Tento banánovo-mandľový chlebík je jedným z tých receptov, ktoré máte v rúre raz-dva. Postačí vám len jedna miska, vidlička (na pučenie banánov) a vareška. Takže ho jednoducho pripravíte aj niekde na chate, kde máte k dispozícii obmedzené kuchynské vybavenie.

Ak by ste náááhodou nezjedli chlebík hneď v ten deň ako ho upečiete, skladujte ho v chladničke, resp. niekde v chlade. Rovnako ako všetky dobroty na prípravu ktorých použijete mandľovú múku.

pic13

Ak sa vám pečenie s banánmi páči, vyskúšajte aj ďalšie moje recpety: 

Nevarený puding
Banánovo-kakaové muffiny
Banánové muffiny s mandľovým maslom
Banánový chlieb s orechami