Hlavný obrázok

Oopsie bread

Oopsie bread nie je žiadna novinka. Poznajú ho najmä tí, ktorí sa z nejakého dôvodu snažia obmedziť alebo úplne vylúčiť konzumáciu klasického chlebíka. Ale tú nátierku si predsa len treba na niečo namazať, že?. :-) 

Potrebujeme: 

3 vajíčka

100 g krémového syra (napr. Lučina)

1 ČL prášku do pečiva

soľ, mleté čierne korenie

parmezán, bylinky (nemusia byť)


pic13

Postup prípravy receptu:

    1. Bielka oddelím od žĺtkov a vyšľahám z nich tuhý sneh.

    2. Žĺtka vymiešam s krémovým syrom, práškom do pečiva a ochutím ich soľou, mletým čiernym korením, ... kto má chuť tak aj rôznymi bylinkami, či strúhaným parmezánom.
    3. Ochutené žĺtka opatrne vmiešam do snehu, aby zostal pekne nadýchaný.
    4. Lyžicou tvarujem na plech, ktorý som vystlala papierom na pečenie, jednotlivé "chlebíky".
    5. Pečiem v rúre vyhriatej na 150 stupňov približne 25 - 30 minút, alebo kým nie sú zlatisté.



Z tohto množstva mi vyšlo 9 kusov väčších "upsíkov". Je len na vás, akú veľkosť si zvolíte. Ak sa rozhodnete pripraviť ich napríklad pre návštevu, môžete ich urobiť menšie.
Okrem byliniek, či parmezánu sa na ich ochutenie výborne hodí aj sušený cesnak. Pre pikantnejšiu verziu zase odporúčam štipku sušeného čili. Alebo si vyrobte "chlebíky" neochutené a použite len soľ a korenie. My sme si k nim dali vajíčkovú nátierku. Tie, ktoré hneď nezjem skladujem v chladničke.

Niekomu sa stáva, že má z "upsíkov" len jednu veľkú placku. Musím sa priznať, že na prvý pokus sa to stalo aj mne. Žĺtka treba vmiešať do vyšľahaného snehu naozaj opatrne, aby zostal nadýchaný. 

pic13

Inšpirácie na ďalšie výborné chuťovky nájdete aj v týchto receptoch:

Tekvicové pagáčiky
Paradajková bruschetta s mozzarellou
Slaná mrkvová roláda
Cuketový koláč s paradajkami
Chrumkavé krekry