Hlavný obrázok

Tvarohová bábovka

Bábovka, ktorá je vďaka tvarohu vláčna aj niekoľko dní. Samozrejme v prípade, že ju nezjete hneď :-)

Potrebujeme:

200 g masla

150 g práškového cukru

3 vajíčka

1 ČL vanilkového extraktu

250 g jemného tvarohu

150 g hladkej špaldovej múky

150 g celozrnnej špaldovej múky

1 prášok do pečiva

cca 3 PL mlieka (podľa potreby)


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Maslo, vajíčka a tvaroh vyberieme z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Keď budú mať izbovú teplotu, cesto sa ľahšie vymieša a nezrazí sa.

  2. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou.
     
  3. Zmäkknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajíčka, pekne jedno po druhom.
  4. Do vajíčkovo-maslovej zmesi pridáme vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre vymiešame.
  5. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ak by sa nám zdalo byť cesto veľmi tuhé, pridáme ešte trochu mlieka (ja som dala 3 PL).
     
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Aby sa nám povrch cesta veľmi nepripálil, kým bude bábovka dobre prepečená, približne v polovici pečenia ju prikryjeme alobalom.
     

 

Túto bábovku si niekedy dávame aj na raňajky alebo ju pribalím deťom na desiatu do školy. Dva tenšie plátky potriem džemom a "zlepím".

pic13