Hlavný obrázok

Citrónový cheesecake

Tento cheesecake vznikol úplne náhodou. U nás vždy musí byť na nedeľné popoludnie niečo sladké. Raz som nemala nič vymyslené, ani nakúpené, tak som dala dokopy posledné zásoby z chladničky...

Potrebujeme:

na korpus:


150 g sušienok (ja som použila zbytky kupovaných medových plátov)

70 g masla



na citrónovú náplň:


500 g jemného tvarohu

4 PL práškového cukru

šťava z 1 citrónu

1 Zlatý klas

2 PL Lemon curd (kupovaný citrónový tvaroh)



pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Najskôr si pripravíme korpus. Sušienky (alebo v tomto prípade kupovaný medový plát) rozdrvíme v mixéri so sekacím nožom a zmiešam s rozpusteným maslom.

  2. Utľapkáme do tortovej formy s priemerom 20 cm a dáme na 10 min. do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

  3. Kým korpus chladne, vymiešame tvarohovú náplň. A to veľmi jednoducho, všetky suroviny na náplň spolu vyšľaháme a ochutnáme. Ak treba, môžeme ešte pridať cukor alebo citrónovú šťavu. Všetko závisí od toho, aký veľký a kyslý citrón sme použili.
  4. Takto pripravenú náplň vylejeme na vychladnutý predpečený korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stuňov 40 minút.
  5. Podávame až keď cheesecake úplne vychladne.

Namiesto sušienkového základu môžete použiť napríklad aj piškóty alebo  klasický tortový korpus upečený len z polovičnej dávky. Recept na tortový korpus, ktorý pekávam ja, nájdete tu.
Ak chceme základ naozaj tenký, prekrojíme ho ešte na polovice a jednu z nich možeme dať zamraziť a takto budeme pripravení napríklad na nečakanú návštevu :-)

pic13