Hlavný obrázok

Filo košíčky

Budete prekvapení, aké jednoduché je tieto efektné košíčky pripraviť. Chrumkavé filo cesto, tvarohovo-jogurtová náplň a čerstvé ovocie z nich navyše robia zdravú maškrtu :-)

Potrebujeme:

Filo cesto 

250 g jemného tvarohu

125 g masla

150 g bieleho jogurtu

2 PL citrónového tvarohu (Lemon curd)

2 PL javorového sirupu (alebo iného sladidla)

ovocie na ozdobu


pic13

Postup prípravy receptu:

    1. Filo cesto najskôr necháme cez noc rozmraziť v chladničke. Po rozmrazení ho rozprestrieme na pracovnú plochu a nožom nakrájame na 8 štvorcov (cca 11x11 cm).

    2. Maslo roztopíme v hrnčeku a pripravíme si plech na muffiny.
    3. Na jeden košík som použila tri vrstvy cesta, t.j. tri štvorce. Každý list cesta pred vložením do muffinovej jamky potrieme rozpusteným maslom. To nám zaručí, že cesto sa nevysuší a po upečení zostane chrumkavé.

    4. Takto pripravené košíky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 minút. Musíme ich sledovať, aby sa nepripálili.
    5. Po vychladnutí ich naplníme tvarohovo-jogurtovou náplňou a ozdobíme ovocím.
    6. Náplň pripravíme veľmi jednoducho. Tvaroh, biely jogurt, citrónový tvaroh a javorový sirup vymiešame do hladka. 

Ja kupujem Filo cesto a Lemon Curd v M&S. Z jedného 270 g balenia cesta pripravíte 16 košíčkov. 

pic13