Nikdy som nebola na ovsené kaše. Až kým som neobjavila túto absolútne najlepšiu raňajkovú kašu! Nielenže je plná zdravých vecí, ale je taká dobrá, že ju budete chcieť každý deň :-)
Potrebujeme:
cca 1 a pol šálky celozrnných špaldových vločiek
150 ml mlieka
hrsť hrozienok
1 PL medu
1/2 PL kokosového oleja
1 PL mandľového masla
1 ČL mletej škorice
kúsky jabĺk, lúpané konopné semienka a plátky mandlí na ozdobu
Postup prípravy receptu:
-
Vločky a hrozienka dáme do hrnčeka a zalejeme asi šálkou horúcej vody. Necháme pár minút postáť, kým vločky nevsiaknu všetku vodu a nezmäkknú. Budú sa tak lepšie variť.
- K napučaným vločkám pridáme mlieko. Je len na vás, či to bude kravské plnotučné, či nejaké rastlinné. Použite čo vám chutí. Varíme približne 5 - 7 minút, kým kaša nezhustne.
- Odstavíme z ohňa a už len dochutíme. Mandľové maslo, med, kokosový olej a škoricu vmiešame do vločiek a máme hotovo.
- Dozdobíme plátkami jabĺk, lúpanými konopnými semienkami a plátkami mandlí. Podávame teplé alebo pri izbovej teplote.
Množstvo jednotlivých ingrediencií závisí od vás a vašej chuti. Ja toto množstvo používam keď pripravujem raňajky pre seba a pre dcéru. A niekedy len pre seba :-P
Okrem celozrnných špalových môžete použiť mix rôznych ďalších vločiek. Kaša tak bude po výživovej stránke bohatšia. U nás máme v obľube aj vločky pohánkové, kamutové, či quinoové.