Hlavný obrázok

Blesková pizza

Máte chuť na pizzu, ale nechce sa vám pripravovať cesto a čakať kým vykysne? Nemusíte volať donášku, pripravte si túto bleskovú, chrumkavú pizzu.

Potrebujeme:

arabský chlieb

sušené paradajky naložené v oleji

mozzarellu

hrsť baby špenátu

cherry paradajky

jarnú cibuľku

bylinkovú soľ


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Placku (alebo placky) arabského chleba dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Rozotrieme naň na drobno pokrájané sušené paradajky a pokvapkáme aj troškou oleja, v ktorom boli naložené.
  3. Na sušené paradajky pokladieme plátky mozzarelly a dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov.
  4. Pečieme približne 10 minút, kým sa syr neroztečie a okraje nie sú zlatohnedé. Odporúčam už tak po ôsmych minútach častejšie kontrolovať, aby sa vám okraje nespálili.
  5. Po upečení vyberieme z rúry a dozdobíme hrsťou baby špenátu, cherry paradajkami a na kolieska nakrájanou jarnou cibuľkou. Podľa chuti môžeme ešte dosoliť bylinkovou soľou.

Pre svojich chlapov pripravujem samozrejme inú verziu bleskovej pizze. Ako základ použijem môj domáci kečup, naň pokladiem plátky šunky, mozzarellu a niekedy aj na kocky nakrájanú slaninku alebo sušenú šunku.

pic13