Hlavný obrázok

Zlepované kešu hviezdičky

Zlepované kešu sušienky sú zdravšou verziou klasického lineckého pečiva. Preto ak nechcete pri pečení použiť klasickú múku, či cukor, ste na správnej adrese. 

Potrebujeme:

50 g kešu orechov

50 g kokosovej múky

80 g kešu krému (napr. od Powerlogy)

1 vajíčko a 1 žĺtko


malinový džem


pic13

Postup prípravy receptu:

  1. Kešu orechy rozmixujem na jemnú múčku. Najlepšie a najrýchlejšie mi to ide v mlynčeku na kávu. 

  2. Rozmixované orechy zmiešam s kokosovou múkou, vajíčkom, žĺtkom a kešu krémom.
  3. Vypracujem hladké cesto, ktoré dám na silikónovú podložku, prikryjem ho papierom na pečenie a vyvaľkám na tenkú placku. Cesto je mastnejšie, takže takto sa s ním bude pracovať jednoduchšie.
  4. Vykrojím vybraný tvar a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 8, maximálne  10 minút (v závislosti od veľkosti vykrojených tvarov).
  5. Po vychladnutí zlepujem džemom.



Nebudem sa chváliť cudzím perím a rovno priznávam, že k vyskúšaniu tohto receptu ma (opäť) inšpirovala Janina z cukrfree.cz. Ona do svojich sušienok pridáva aj vanilkový extrakt, ja som ho práve minula, tak som ho vynechala.
Príprava tohto pečiva je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Kým som pre vás spisovala tento recept, tak som upiekla aj ďalšiu várku. 
Na zlepovanie sušienok používam domáci džem (bez cukru). Použiť však môžete aj akýkoľvek krém (napríklad maslový s čokoládou?). 
I keď sa vám možno bude zdať, že koláčikov nie je veľmi veľa, vďaka použitým surovinám sú naozaj veľmi sýte. Verte mi, bude stačiť len pár kúskov, aby ste uspokojili svoje maškrtné ja. A s oveľa menšími výčitkami, ako keby si dopriali "klasické" vianočné pečivo plné bielej múky a cukru.

pic13

Inšpiráciu na ďalšie, zdravšie sviatočné pečenie nájdete aj v týchto receptoch:

Kokosové tyčinky
Mandľové pralinky
Mandľové sušienky s džemom
Ovsené linecké koláčiky
Slivky v čokoláde