Best Recipes
s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

na palacinky:

3 vajíčka

250 ml acidka alebo kefíru

cca 1/4 šálky ryžovej múky

cca 1/2 šálky ovsenej múky

soľ, mleté čierne korenie

veľkú hrsť mladého špenátu

pár lístkov medvedieho cesnaku

cca 1/4 šálky parmezánu


na náplň:

čerstvý krémový syr

kyslú smotanu

medvedí cesnak, pažítku

soľ, mleté čierne korenie

klíčky, semienka, ...



Príprava
Kroky: 3

1.

Všetky suroviny na palacinky dám do mixéra a rozmixujem na hladké cesto. Chvíľku počkám a ak by sa mi zdalo byť cesto riedke, prisypem ešte trošku múky (je jedno či ryžovú alebo ovsenú).

Ja mám vo zvyku pripravovať cesto (na akékoľvek) palacinky v mixéri. Hotové je tak za pár sekúnd a bez hrudiek. Ak mixér použiť nechcete, vymiešajte ho klasicky v miske, so šľahacou metličkou.

2.

Palacinkové cesto prelejem do misky a nechám ho chvíľu postáť. Rozohrejem nepriľnavú panvicu a na troške kokosového oleja pripravím jednotlivé palacinky.

3.

Palacinky môžete naplniť prakticky čímkoľvek. Hummusom, pečenou zeleninou, trhaným mäsom, údeným lososom, či rôznymi nátierkami.

Ja som vymiešala čerstvý krémový syr (créme cheese, či Lučinu) s trochou kyslej smotany a posekanou pažítkou a pár lístkami medvedieho cesnaku. Mám rada, keď mi v jedle aj niečo chrumká a tak som náplň posypala slnečnicovými a tekvicovými semienkami. A samozrejme, nejaká čerstvá zelenika ako príloha k tomu.

Tento recept som pripravovala len tak od oka a podľa toho, čo som mala doma. Preto, ak napríklad nemáte medvedí cesnak, nahraďte ho buď sušeným alebo malým strúčikom čerstvého cesnaku. Alebo ho vynechajte.

Múky kombinujte podľa svojho gusta. Ja som mala ryžovú a ovsenú otvorené, preto som po nich siahla. Ak použijete namiesto acidka mlieko (je jedno či živočíšne alebo nejaké rastlinné), prispôsobte tomu aj množstvo múky. Keďže je mlieko tekutejšie ako acidko, či kefír, budete potrebovať múky o niečo viac. Proste musíte získať krémovú, ale zároveň dostatočne tekutú palacinkovú konzistenciu cesta.

A ešte jeden malý trik na záver: ak by sa vám palacinky pri obracaní trhali, nepridávajte do cesta múku, ale pridajte ďalšie vajíčko.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky