Best Recipes
s mozzarellou

Kysnuté cesnakové pagáče

Voňavá chuťovka ku ktorej už nič viac nepotrebujete. Ale keby ste veľmi chceli, nejaká zeleninka, či nátierka sa k nej tiež veľmi hodia.

na cesto:

300 ml teplej vody

1 ČL kryštáľového cukru

1/2 kocky (20 g) čerstvého droždia

400 g hladkej múky

100 g polohrubej múky

15 g soli

50 g bravčovej masti


na náplň:

100 g masla

100 g mozzarelly

1/2 ČL soli

2 - 4 strúčiky cesnaku


na dokončenie:

vajíčko na potretie

sezam na posypanie



Príprava
Kroky: 7

1.

V teplej vode rozmiešam cukor spolu s rozdrobeným čerstvým droždím. Prikryjem a nechám aspoň 15 minút postáť, kým nezačne droždie pracovať. 

2.

Kým čakám na kvások, odvážim do misy kuchynského robota zostávajúce ingrediencie, t.j. múku, soľ a masť.

3.

Po vzídení kvásku ho pridám k múke a vymiesim hladké, nelepivé cesto. Prikryté ho nechám kysnúť približne hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

4.

Tento čas využijem na prípravu cenakovej náplne. Zmäkknuté maslo vymiešam so soľou, prelisovanými strúčikmi cesnaku a postrúhanou mozzarellou.

5.

Vykysnuté cesto rozvaľkám na pracovnej ploche na obdĺžnik veľký približne 40 x 25 cm. Rovnomerne ho potriem pripravenou náplňou a zviniem do rolády. Tú ešte valčekom jemne sploštím a nakrájam ju na jednotlivé pagáče.

Ja som si vymslela, že budú pagáče trojuholníkové. Krájať môžete aj kolieska, prípadne obdĺžniky... čo sa vám páči.

6.

Povrch pagáčov potriem rozšľahaným vajíčkom a posypem sezamom.

7.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 20 - 25 minút alebo do zlatista.

Cesnaku použite koľko "unesiete", resp. podľa toho, akú výraznú cesnakovú chuť v pečive chcete. Mozzarellu používam takú, ktorá je vhodná na pizzu, čiže nie tú v náleve. "Pizzová" mozzarella nie je taká mokrá a počas pečenia sa neroztečie.
Samozrejme, že môžete použiť aj iný syr, prípadne ho úplne vynechať.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

"Burgyňáky"

Cukrovú repu alebo burgyňu si asi mnohí nespájajú napríklad s pečením. Keď sa k nej dostanem, tak jednoznačne musia byť pagáče.

"Obyčajné" pletenky či rožky

Napriek tomu, že kváskujem už niekoľko rokov, nepohrdneme ani "obyčajným" bielym rožkom, či pletenkou.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Domáce bagety

S prípravou tohto pečiva musíte síce začať deň vopred, ale je to naozaj hračka. Neľakajte sa, zvládnu ho aj "nekváskovači". Kvások poliš sa pripravuje totiž z čerstvého droždia.

Kysnuté tekvicové pagáče

Recept na tieto tekvicové pagáče som si vymyslela v duchu hesla "varím zo zásob". A naozaj sa vydarili, deti ich chceli jesť ešte horúce.

Cesnakové slimáky

Pôvodne to mali byť žemličky alebo bagetky. V chladničke som však našla ešte medvedí cesnak, tak z toho nakoniec boli takéto slimáčiky.

Chrumkavý chlieb bez droždia

Nie je umenie upiecť chrumkavý bochník chleba, keď kváskujete alebo keď máte doma čerstvé, či sušené droždie...

Extra rýchly Naan

Naan je typickým pečivom predovšetkým v indickej kuchyni. Táto chlebová placka sa používa najmä ako príloha k hlavnému jedlu, ale môžete ju použiť aj ako chuťovku.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s tvarohovým krémom

Medová torta

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

ako využiť zásobu bielkov

Bezé roláda

alebo džemové kvapky

Jam drops

chrumkavá chuťovka

Syrové praclíky

dvojfarební prekvapenie

Metrový koláč

iba tri ingrediencie

Expresné mandľové sušienky

zjednodušená verzia

Parížske rožky