1 dávku cesta na medovníky
slivkový lekvár
čokoládu na poliatie (nemusí byť)
Príprava
Kroky: 4
Na prípravu medovníkov používam už roky svoj osvedčený recept, ktorý nájdete tu. Cesto rozvaľkám a povykrajujem z neho vybrané tvary (v mojom prípade srdiečka).
Do stredu polovice srdiečok dám za lyžičku slivkového lekváru a okolie potriem rozšľahaným vajíčkom. Prikryjem ďalším srdiečkom a opatrne popritláčam, aby sa okraje spojili.
Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 10 - 12 minút a ihneď po vytiahnutí z rúry ich ešte horúce potriem rozšľahaným vajíčkom.
Po vychladnutí namáčam povrch srdiečok do roztopenej čokolády.
Na plnené medovníky sa mi najviac osvedčilo vykrajovať srdiečka. Zmestí sa do nich dostatočné množstvo lekváru a po "zlepení" si stále uchovávajú svoj tvar.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Kakaové makrónky
Kváskové panettone
Bryndzové tyčinky
Bezé roláda
Jam drops
Expresné mandľové sušienky
Vianočný koláč
Mandľové sucháre
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Muhammara
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Vyskúšajte moje