Best Recipes
bez vajíčka

Kefírové langoše

Recept na naše obľúbené langoše je na stránke už dlhšie. Tento raz si sem ale odkladám verziu bez vajíčka, či kyslej smotany.

potrebujeme:Serves: 13

150 ml vlažnej vody

150 ml kefíru

1/2 kocky (20g) čerstvého droždia

1/2 PL kryštáľového cukru

1 PL soli

500 g polohrubej múky

masť alebo olej na vyprážanie



Príprava
Kroky: 5

1.

Príprava je veľmi jednoduchá. Vo vlažnej vode vymiešam cukor a rozdorbené drožie. Prikryjem a nechám aspoň 10 - 15 min. stáť, kým nevznikne kvások.

2.

V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kefír, naboptnaný kvások a vymiesim hladké cesto. Podľa potreby môžete ešte priliať trošku vody (v závislosti od druhu múky, ktorý použijete).

3.

Vymiesené cesto prikryjem a nechám kysnúť aspoň hodinu - hodinu a pol, kým nezdvojnásobí svoj objem.

4.

Z cesta vypracujem guličky, ktoré jemne potriem olejom a prikryté ich opäť nechám podkysnúť, aspoň 30 min.

Množstvo langošov závisí od veľkosti, akú preferujete. My máme radšej langoše menšie, z tohto množstva cesta som ich urobila 13 (á cca 70g).

5.

V hrnci rozohrejem vyššiu vrstvu masti. Podkysnutú guličku vezmem jemne do rúk a prstami ju ponaťahujem do tvaru langoša. Okraje nechávam hrubšie. Opatrne vložím do rozpálenej masti a smažím 2-3 minútky alebo do zlatista z každej strany.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Špenátová roláda

Špenátová roláda bez múky je ako stvorená na pohostenie pre šibačov počas Veľkej noci. Je veľmi jemná a chuť špenátu v nej nie je veľmi výrazná. Preto by sa ju nemali báť ochutnať ani tí, ktorí špenát veľmi nemusia.

Muhammara

Nátierka pôvodom zo Sýrie, ktorá je plná skvelých surovín. Jej pikantná chuť skvelo ladí so sladkou chuťou granátového jablka.

Slaný ricottový koláč

Upratovanie chladničky môže niekedy dopadnúť aj takto. Recept v duchu "varím zo zásob" alebo "čo chladnička dala".

Langoše

Podeliť sa s vami o recept na "moje" langoše mám v pláne už dávnejšie. Robím ich však iba raz za čas a zmiznú tak rýchlo, že sa mi ich ešte nepodarilo nafotiť.

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Tzatziky

S tzatziki sa už určite stretli mnohí z vás. Predovšetkým, ak ste trávili svoje dovolenkové chvíle na niektorom z gréckych ostrovov. Pre mňa je tzatziki typické letné jedlo, ktoré si pripravujem naozaj často.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta