150 ml vlažnej vody
150 ml kefíru
1/2 kocky (20g) čerstvého droždia
1/2 PL kryštáľového cukru
1 PL soli
500 g polohrubej múky
masť alebo olej na vyprážanie
Príprava
Kroky: 5
Príprava je veľmi jednoduchá. Vo vlažnej vode vymiešam cukor a rozdorbené drožie. Prikryjem a nechám aspoň 10 - 15 min. stáť, kým nevznikne kvások.
V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kefír, naboptnaný kvások a vymiesim hladké cesto. Podľa potreby môžete ešte priliať trošku vody (v závislosti od druhu múky, ktorý použijete).
Vymiesené cesto prikryjem a nechám kysnúť aspoň hodinu - hodinu a pol, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Z cesta vypracujem guličky, ktoré jemne potriem olejom a prikryté ich opäť nechám podkysnúť, aspoň 30 min.
Množstvo langošov závisí od veľkosti, akú preferujete. My máme radšej langoše menšie, z tohto množstva cesta som ich urobila 13 (á cca 70g).
V hrnci rozohrejem vyššiu vrstvu masti. Podkysnutú guličku vezmem jemne do rúk a prstami ju ponaťahujem do tvaru langoša. Okraje nechávam hrubšie. Opatrne vložím do rozpálenej masti a smažím 2-3 minútky alebo do zlatista z každej strany.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Muhammara
Slaný ricottový koláč
Langoše
Brokolicový šalát
Tzatziky
Bylinkový falafel
Špenátové palacinky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Slivkové gule
Kysnuté jablkové lievance
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Tvarohové fánky
Fúkané orechové rožky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Škoricové muffiny
Vyskúšajte moje