150 g masla
150 g práškového cukru
75 g medu
3 vajíčka
600 g hladkej múky
2 ČL jedlej sódy
500 g mascarpone
500 g jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
cca 50 g práškového cukru (alebo podľa chuti)
200 g bielej čokolády
malinový džem
ovocie na ozdobu
Príprava
Kroky: 10
Srdiečkovú šablónu som si vyrobila veľmi jednoducho. Vyrezala som tvar srdca z kartónu. Takto si môžete vyrobiť šablónu akéhokoľvek tvaru.
V hrnci roztopím maslo spolu s medom a cukrom.
Keď sa maslo rozpustí a cukor roztopí, presuniem túto hmotu do misy od robota a metličkou ju chvíľu miešam, aby trochu vychladla.
Postupne zašľahám všetky vajíčka a pridám múku zmiešanú s jedlou sódou.
Takto pripravené cesto zabalím do potravinovej fólie a dám do chladničky odpočinúť. Ideálne na noc, postačí však aj hodina - dve.
Vychladené cesto rozdelím na tri časti. Každú časť vyvaľkám na tenko (medzi dvoma kusmi papiera na pečenie) a opatrne podľa šablóny vykrojím nožíkom požadovaný tvar. Šablónu na cesto netlačte, lebo sa vám naň prilepí.
Okraje cesta dám bokom a vykrojené srdce preložím na plech. Prekladám ho priamo na papieri na ktorom som ho vaľkala. Tak mám istotu, že všetky tri srdiečka budú mať rovanký tvar.
Takýmto spôsobom vykrojím a upečiem spolu tri srdcia. Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 8 - 10 minút.
Kým chladnú, pripravím krém: mascarpone vyšľahám v mixéri spolu s tvarohom, šľahačkovou smotanou a cukrom do hladka. Pridám roztopenú a už trochu vychladnutú bielu čokoládu a opäť dobre vyšľahám na hladký krém.
Krém presuniem do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a po vonkajšom a vnútornom obvode korpusu nanášam úhľadné kôpky.
Medzi ne nanesiem malinový džem (ten som si pre ľahšiu manipuláciu tiež dala do cukrárskeho vrecka, bez špičky). Na džem nanesiem ešte ďašie krémové kôpky, čím ho zakryjem.
Na takto navrstvený krém položím a jemne pritlačím ďalší korpus a postup zopakujem.
Tretiu vrstvu krému nanášam už bez malinového džemu. Ozdobím čerstvým ovocím a napríklad aj sušienkami, ktoré som upiekla zo zvyškov cesta.
Zo zvyškov cesta môžete pripraviť buď medové sušienky alebo vykrojte väčšie kolieska a rovnako ako tortu ich môžete ozdobiť zvyšným krémom. Vzniknú tak malé tortičky.
Tortu je potrebné nechať dobre vychladiť, aby sa všetky chute spojili a korpusy trochu zmäkkli. Ideálne na noc.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Tiramisu torta
Mandľovo-malinový koláč
Tartaletky s čerešňovým želé
Čokoládové tartaletky
Jahodové tortičky
Punčové rezy
Bezé roláda
Filo košíčky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Sušienky so slaným karamelom
Gyoza taštičky
Kysnuté cesnakové pagáče
Tvarohové pampúšiky
Brokolicová polievka
Domáci hamburger
Tortový korpus
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Cézar šalát
Kysnuté jablkové lievance
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Vyskúšajte moje