Best Recipes
citrónové

Striekané linecké pečivo

Linecké pečivo môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Tento raz som ho ochutila citrónom a pripravila z neho takéto milé keksíky.

potrebujeme:

250 g masla

100 g práškového cukru

3 žĺtky

1 citrón (šťava a kôra)

2 - 3 PL mlieka

300 g hladkej múky

30 g kukuričného škrobu



Príprava
Kroky: 5

Z tohto cesta môžete pripraviť venčeky, esíčka, tyčinky, kvetinky, ... fantázii sa medze v tomto prípade naozaj nekladú. Ozdobiť ich môžete tak kandizovanou čerešňou, ako aj rôznym farebným cukrovým posypom, či čokoládou. Ochutiť ho môžete nielen citrónom, ale aj pomarančom, vanilkou, či mandľovým likérom.

1.

Mäkké maslom vymiešam spolu s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Používam kuchynský robot s lopatkovým nadstavcom.

2.

Postupne k maslu pridám žĺtky, ktoré majú izbovú teplotu. Iba tak sa maslo nezrazí a podarí sa nám vymiešať hladká a jemná hmota.

3.

Nasleduje šťava a kôra z citrónu a múka zmiešaná so škrobom. Nakoniec pridám mlieko. Jeho množstvo závisí od hustoty cesta. Pridám ho toľko, aby bolo cesto krémovo-lepkavé a dali sa ním striekať tvary.

4.

Cesto presuniem do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a striekam na plech vyložený papierom na pečenie rôzne tvary. 

5.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 12 minút alebo do zlatista (v závislosti od veľkosti tvarov).

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Martinské rožky

Ako už samotný názov napovedá, ide o pečivo, ktoré sa zvyklo (a niekde ešte stále zvykne) piecť na Martina. Pečú sa tak z kysnutého, ako aj z krehkého cesta.

Tekvicové sušienky

Voňavé, korenené a vďaka tekvici vláčne sušienky ako stvorené v chladnejších dňoch k šálke horúceho čaju.

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Perníková roláda

Ak nemáte trpezlivosť, či čas na vykrajovanie a ozdobovanie medovníkov, mám tu pre vás jeden skvelý recept. Perníková roláda plnená slivkovým lekvárom urobí na sviatočnom stole možno ešte väčšiu parádu.

Linecké pečivo bez múky

Tento recept je výborným príkladom toho, že aj také vianočné maškrtenie môže byť o niečo zdravšie. A možno aj o niečo chutnejšie, napriek tomu, že pri pečení nepoužijete žiadnu múku a cukor.

Ovocné košíčky

Košíčky plnené zmesou sušeného ovocia a voňavého korenia sú v zahraničí známe ako Mince pies. Už niekoľko rokov sú tieto chutné koláčiky súčaťou aj nášho sviatočného stola.

Opité medovníky

Medovníky patria bez debaty k najtradičnejším vianočným koláčikom. Ja vám tento raz ponúkam ich menej tradičnú, ale nemenej chutnú (ak nie chutnejšiu) "opitú" verziu.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

dezert nielen na nedeľu

Medový krémeš

celozrnné rybičky

Sezamové krekry

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s jablkovým pyré

Mrkvové muffiny

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky