Best Recipes
s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

Jednoduchý a vláčny koláčik, ktorý pripravíte v jednej miske, obohatený o skvelú čokoládovú polevu.

na koláč:

200 g hladkej múky

200 g polohrubej múky

200 g práškového cukru

2 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva

1/2 ČL jedlej sódy

2 malé vajcia

150 ml oleja

500 ml acidofilného mlieka


na polevu:

100 g 70% horkej čokolády

400 g kyslej smotany


na dokončenie:

malinový džem



Príprava
Kroky: 5

1.

Ako som už spomínala vyššie, ide o koláč, na ktorého prípravu vám bude stačiť jedna miska. Začnem tým, že si do nej najskôr odvážim všetky suché suroviny, ktoré premiešam.

2.

K suchým surovinám pridám vajíčka, olej a acidko a opäť premiešam. Miešam až kým nevznikne hladké cesto.

3.

Cesto vylejem na olejom vymazaný a múkou vysypaný plech, povrch uhladím a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 25 minút.

4.

Ihneď po vybratí z rúry potriem povrch koláča malinovým džemom a nechám vychladnúť.

5.

Medzitým pripravím polevu. Horkú čokoládu roztopím vo vodnom kúpeli a primiešam k nej kyslú smotanu. Polevu rozotriem na vychladnutý koláč.

Ja som mala doma malé vajíčka, preto som pridala dve. Ak máte vajíčka väčšie, bude stačiť aj jedno. Ak by ste chceli koláčik nižší, použite veľký plech. Nám chutí viac jeho vyššia verzia. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Kakaovo-banánový chlebík

Tento recept vznikol ako záchranná akcia. Zachraňovala som totiž dva prezreté banány. Prišlo mi rozumnejšie použiť ich do koláča, ako vyhodiť do koša.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kakaové muffiny

Muffiny boli prvým koláčikom, ktorý zvládla naša dievka pripraviť úplne sama, keď nemala ešte ani 9 rokov. Nemusím spomínať, ako jej chutili, keďže to bol jej výtvor.

Lekvárové šatôčky

Mám rada recepty, na ktoré nepotrebujem veľa surovín. V tomto prípade vám postačia len štyri, ktoré má väčšina asi bežne doma. No a potom je už len na vás, či budete mať trpezlivosť tvarovať rožky alebo jednoduchšie šatôčky.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Jablkový perník

Perník patrí u nás k obľúbeným koláčikom. Ja ho rada robievam hlavne uprostred týždňa, lebo jeho príprava nezaberie veľa času a nemusím ani špiniť mixér. Keď ho potriem džemom a tenkou vrstvou čokolády razom sa z "obyčajného" perníka stane zákusok.

Sypaný tvarohový koláč

Na tento koláč som si spomenula doslova po niekoľkých rokoch. Možno ho poznáte pod názvom "Koláč lenivej gazdinky". Jeho čaro spočíva v tom, že nemusíte pripravovať žiadne cesto. O tom ako to celé funguje sa môžete presvedčiť práve teraz.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

plnené marcipánom

Slivkové gule

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

v jahodovej omáčke

Tvarohové guľky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

s tvarohovým krémom

Medová torta

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky