Best Recipes

Langoše

Podeliť sa s vami o recept na "moje" langoše mám v pláne už dávnejšie. Robím ich však iba raz za čas a zmiznú tak rýchlo, že sa mi ich ešte nepodarilo nafotiť.

potrebujeme:

200 - 300 ml mlieka alebo vody

1 kocku čerstvého droždia

1 ČL kryštáľového cukru

750 g hladkej múky

200 g kyslej smotany

2 vajíčka

2 - 3 ČL soli

masť na vyprážanie


na potretie:

olivový olej

cesnak



Príprava
Kroky: 5

Myslím však, že vám ide asi viac o samotný recept ako o "nastajlované" fotky, tak vám ho sem pridávam a želám dobrú chuť. 😉

1.

Z cca 200 ml vlaždného mlieka, lyžičky cukru a rozdrobeného droždia pripravím kvások. Prikrytý ho nechám aspoň 10 - 15 minút pracovať, aby sa droždie "prebudilo" a naboptnalo.

2.

V mise kuchynského robota zmiešam múku so soľou, pridám kyslú smotanu, vajíčka a hotový kvások.

3.

Vypracujem hladké a pružné cesto, ktoré nechám prikryté kysnúť aspoň hodinu na kuchynskej linke.

Množstvo mlieka, či vody závisí aj veľkosti vajíčok, či druhu kyslej smotany, ktorú použijete. Možno vám bude stačiť tých 200 ml, z ktorých ste pripravili kvások, možno bude potrebné trochu tekutiny ešte pridať. 

4.

Po vykysnutí rozdelím cesto cca na 10 - 12 rovnakých bochníčkov, ktoré postupne rukami ponaťahujem do požadovaného tvaru a vyprážam v rozpálenej masti z oboch strán do zlatita.
Aby vám bochníčky, ktoré čakajú na rad neobschli, prikryte ich buď vlhkou utierkou alebo fóliou. 

5.

Pred podávaním si ich radi potierame olivovým olejom do ktorého rozpučíme niekoľko strúčikov cesnaku. Deti samozrejme nemôžu vynechať kečup.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáce tortilly

Tortilly alebo chlebové placky sa dajú v kuchyni využiť na nekonečné množstvo spôsobov. Ich príprava je taká jednoduchá, že je škoda kupovať ich v obchode.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Špenátová roláda

Špenátová roláda bez múky je ako stvorená na pohostenie pre šibačov počas Veľkej noci. Je veľmi jemná a chuť špenátu v nej nie je veľmi výrazná. Preto by sa ju nemali báť ochutnať ani tí, ktorí špenát veľmi nemusia.

Muhammara

Nátierka pôvodom zo Sýrie, ktorá je plná skvelých surovín. Jej pikantná chuť skvelo ladí so sladkou chuťou granátového jablka.

Kefírové langoše

Recept na naše obľúbené langoše je na stránke už dlhšie. Tento raz si sem ale odkladám verziu bez vajíčka, či kyslej smotany.

Slaný ricottový koláč

Upratovanie chladničky môže niekedy dopadnúť aj takto. Recept v duchu "varím zo zásob" alebo "čo chladnička dala".

Brokolicový šalát

Pre mnohých možno nepredstaviteľná, ale verte mi, že naozaj skvelá kombinácia surovej brokolice, granátového jablka a semienok.

Tzatziky

S tzatziki sa už určite stretli mnohí z vás. Predovšetkým, ak ste trávili svoje dovolenkové chvíle na niektorom z gréckych ostrovov. Pre mňa je tzatziki typické letné jedlo, ktoré si pripravujem naozaj často.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta