Best Recipes
bez cukru, s čokoládovými kúskami

Banánovo-mandľový chlebík

To máte tak, keď vám dieťa zrazu zahlási, že už neľúbi banány a dovtedy ich jedlo skoro denne... Vyhadzovať ich by bol hriech a tak som z nich upiekla tento úžasne vláčny chlebík. Bez cukru a múky! A jedlo ho aj to dieťa, čo neľúbi banány.

potrebujeme:

3 menšie a zrelšie banány

2 vajcia

1 ČL vanilkového extraktu

2 PL kokosového oleja

1 šálku mandľovej múky

1/4 šálky tapiokového škrobu

1 ČL jedlej sódy

štipku soli

cca 50 g čokolády



Príprava
Kroky: 4

Naozaj nemusíte koláčik ničím dosladzovať. Vďaka banánom, mandľovej múke a čokoláde bude sladký dosť. Mám to overené na svojich deťoch.

1.

Banány popučím vidličkou a vmiešam k nim všetky ostatné suroviny, čiže vajíčka, vanilku, kokosový olej, mandľovú múku, tapiokový škrob, sódu a štipku soli. 

2.

Do vymiešaného cesta nakoniec pridám na drobno nasekanú čokoládu alebo čoko kvapky.

3.

Vylejem do menšej obdĺžnikovej formy na chlebík a zarovnám povrch. Ak nepoužívate silikónovú alebo nepriľnavú formu, tak ju môžete jemne potrieť kokosovým olejom a vysypať napríklad strúhaným kokosom alebo vystlať papierom na pečenie.

4.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.

Tento banánovo-mandľový chlebík je jedným z tých receptov, ktoré máte v rúre raz-dva. Postačí vám len jedna miska, vidlička (na pučenie banánov) a vareška. Takže ho jednoducho pripravíte aj niekde na chate, kde máte k dispozícii obmedzené kuchynské vybavenie.

Ak by ste náááhodou nezjedli chlebík hneď v ten deň ako ho upečiete, skladujte ho v chladničke, resp. niekde v chlade. Rovnako ako všetky dobroty na prípravu ktorých použijete mandľovú múku.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Tvarohové fánky

Tradičná fašiangová dobrota v nekysnutej verzii, s tvarohom.

Kysnuté šišky

U nás sa robia šišky naozaj len na fašiangy. Tento raz som pre vás pripravila ich klasickú, kysnutú verziu. Tak nech sa podaria!

Striekané linecké pečivo

Linecké pečivo môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Tento raz som ho ochutila citrónom a pripravila z neho takéto milé keksíky.

Martinské rožky

Ako už samotný názov napovedá, ide o pečivo, ktoré sa zvyklo (a niekde ešte stále zvykne) piecť na Martina. Pečú sa tak z kysnutého, ako aj z krehkého cesta.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta