Best Recipes
s červenými pomarančami

Citrusová bábovka

Voňavá a šťavnatá. Presne taká je táto bábovka s červenými pomarančami. Ak ich nemáte, použite klasické pomaranče alebo citróny. Bude rovnako skvelá!

na bábovku:

200 g masla

120 - 150 g práškového cukru

4 vajíčka

250 g polohrubej múky

50 g mandľovej múky

1 prášok do pečiva

100 ml šťavy z červených pomarančov (cca 2 ks)

kôra z 1 červeného pomaranča


na polevu:

šťavu z 1 červeného pomaranča

práškový cukor



Príprava
Kroky: 5

Zbožňujem citrusové koláče. Majú takú sviežu a jemnú chuť. I keď mojím favoritom je citrónovo-makový chlebíček, táto bábovka z červených pomarančov v ničom nezaostáva.

1.

Maslo izbovej teploty vymiešam spolu s cukrom do nadýchanej peny.

2.

Postupne vmiešam vajíčka, jedno po druhom a pomarančovú šťavu spolu s kôrou.

3.

Nakoniec pridám obe múky s práškom do pečiva a vymiešam hladké cesto.

4.

Pripravené cesto vlejem do maslom vymazanej a mandľovou múkou vysypanej bábovkovej formy. Povrch zarovnám a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov približne na 25 - 35 minút, v závislosti od veľkosti formy, ktorú použijete. 

5.

Ak chcete (a zostal vám aspoň jeden červený pomaranč), hotovú a vychladnutú bábovku môžete poliať polevou. Tú pripravíte veľmi jednoducho - do pomarančovej šťavy vmiešate toľko práškového cukru, koľko chcete (resp. akú hustú polevu chcete). 

Maslo a vajíčka vyberiem z chladničky aspoň hodinu pred prípravou bábovky. Keď budú mať izbovú teplotu, ľahšie sa vymiešajú.

Množstvo cukru prispôsobujem tomu, aké sladké sú pomaranče.

Bábovka je vynikajúca aj bez polevy. Ak jej nechcete zbytočne pridávať ďalší cukor, tak použiť ju nemusíte.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so želé a broskyňami

Tvarohová torta

chlebová placka

Extra rýchly Naan

bez strúhanky

Pečená fašírka

indická klasika

Kura Tikka Masala

v slanej verzii

Mrkvová roláda

s čokoládovým krémom

Kakaové makrónky