4 vajíčka
200 g kryšťáľového cukru
120 ml oleja
3 ks bieleho jogurtu (á 150 g)
šťava z 1/2 citróna
400 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
Príprava
Kroky: 4
Vďaka domácim vajíčkam bola bábovka krásne žltá. Z cesta nemusíte piecť iba bábovku, môžete z neho urobiť napríklad muffiny alebo "buchtu" na plech, ktorú po vychladnutí polejte citrónovou polevou. Vtedy je, samozrejme, potrebné prispôsobiť aj dobu pečenia.
Celé vajíčka vyšľahám spolu s cukrom do hustej a svetlej peny.
Postupne všľahám olej neutrálnej chuti, šťavu z citróna a jogurty.
Nakoniec vareškou vmiešam múku s práškom do pečiva.
Cesto vylejem do bábovkovej formy, ktorú som si jemne vymazala maslom a vysypala múkou. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút.
Ja som mala v chladničke tri jogurty, tak som ich použila všetky. Ale recept bude určite fungovať, ak použijete jogurty iba dva, resp. keď ich nahradíte napr. kefírom.
Ak máte naozaj radi citrónové koláčiky, použite do bábovky rovno celý citrón a to nielen šťavu, ale i kôru. Namiesto záverečného pocukrovania môžete bábovku poliať napríklad aj citrónovou polevou (práškový cukor vymiešate s citrónovou šťavou). Alebo nahraďťe citrón pomarančom, či grepom.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Vianočný koláč
Zebrový koláč
Jablkové muffiny z mandľového masla
Citrónovo-makový chlebíček
Jablkové muffiny
Vyskúšajte
Moje receptové inšpirácie.
Punčové rezy
Kysnuté jablkové lievance
Brokolicová polievka
Tortový korpus
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Plnené medovníky
Perníková granola
Vyskúšajte moje