Best Recipes
výdatná a zdravá

Krémová cesnačka

Obľúbená jemne štipľavá polievka, ktorá pridaním krutónov nahradí aj hlavné jedlo. V čase rôznych prechladnutí a viróz ideálna na posilnenie imunity.

potrebujeme:

5 strúčikov cesnaku

5 ks menších zemiakov

cca 1 l vývaru

2 ČL soli

2 PL celozrnnej špaldovej krupice

200 ml smotany na varenie (12%)

30 g parmezánu

krutóny (nemusia byť)



Príprava
Kroky: 8

1.

Cesnak a zemiaky ošúpem. Cesnak nakrájam na drobno, zemiaky na kocky.

2.

Na troške oleja opražím cesnak, cca 2 minúty, aby zmäkkol a rozvoňal sa.

3.

Pridám zemiaky a zalejem vývarom.

4.

Posolím a varím približne 20 minút, alebo kým zemiaky nebudú mäkké.

5.

Polievku rozmixujem a zahustím smotanou na varenie, do ktorej som vmiešala celozrnnú špaldovú krupicu.

6.

Pridám postrúhaný parmezán. Aby bola polievka naozaj jemná, ja ju zvyknem ešte raz rozmixovať ponorným mixérom.

7.

Ochutnám a ak treba, ešte dosolím.

8.

Podávam s krutónmi. Na tie vám postačí starší chlieb alebo pečivo, ktoré krájam na kocky, pokvapkám olejom a dám do rúry vyhriatej na 220 stupňov približne na 20 min. Počas pečenia premiešavam, aby sa kúsky chleba rovnomerne opiekli.

Niekedy pri príprave polievky vynechám "zahusťovaciu" časť. Vtedy nepridám smotanu na varenie a špaldovú krupicu, ale primiešam viac postrúhaného parmezánu.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

koláč lenivej gazdinky

Sypaný tvarohový koláč

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s jablkovým pyré

Kakaová bábovka

s džemom a čokoládou

Linecké kokosky

dezert nielen na nedeľu

Medový krémeš

s malinovou omáčkou

Tvarohové šišky

so slivkovým lekvárom

Perníková roláda