Best Recipes
netradičná mäsová nátierka

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

potrebujeme:

cca 2 kg krkovičky

300 g masti s oškvarkami (alebo bez)

soľ

200 ml horúcej vody



Príprava
Kroky: 7

Úžasná mäsová pochúťka poteší ako deti, tak návštevu. Výborná je studená, ale môžete ju aj podľa potreby zase zohriať v rúre. 

1.

Krkovičku môžeme nechať v celku alebo ju nakrájame na rezne (vtedy sa výrazne skráti doba prípravy). Ja som ju pokrájala. Mäso dobre nasolíme, prikryjeme alobalom, dáme do chladu a necháme postáť aspoň na noc, resp. 24 hodín.

2.

Na druhý deň pridáme k nasolenej krkovičke masť a horúcu vodu.

3.

Rúru vyhrejem na 160 stupňov a mäso dám do nej najskôr odokryté. Cca po pol hodine, kedy sa už roztopila aj všetka masť, mäso dobre prikryjem alobalom a pečiem dve hodiny.

4.

Potom mäso odokryjem a nechám ho ešte piecť ďalšiu hodinu. Chcem, aby sa časť tekutiny odparila.

5.

Po troch hodinách pečenia sa mäso bude krásne rozpadať. Dvoma vidličkami ho rozdrobím na menšie časti.

6.

Mäso spolu so šťavou plním do čistých pohárov a dobre uzatvorím.

7.

Sterilizujem v rúre pri 100 stupňoch aspoň 30 minút. (Poháre s mäsom dám na plech s vyšším okrajom, prilejem horúcu vodu a dám do rúry).


Ja túto krkovičku už ničím nedochucujem, je lepšie si ju až pri podávaní dosoliť, prípadne dokoreniť podľa svojej chuti. Počas pečenia vám však nič nebráni v tom hodiť do pekáča nejaké bylinky, či rôzne korenie.

Pri podávaní môžete chlebík vynechať a nahradiť ho kopou čerstvej zeleniny, ktorú doplníte nejakou fermentovanou (kvasenou). 😉

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Domáca huspenina

Huspenina. Tak zvláštne znejúce slovo, však? Keďže sa u našej babky pravidelne konali zabíjačky, bola pravidelne aj huspenina. Ako dieťa som ju veľmi nemusela (možno preto, že som v tom čase nemala veľmi v obľube surovú cibuľu?). Teraz som už veľká a uvarila som si svoju vlastnú.... tú najlepšiu!

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

Panenka s medom a zázvorom

Lahodná úprava bravčovej panenky na čínsky spôsob. Jej výsledná chuť vás naozaj dostane. Okrem medu a zázvoru nesmie chýbať chrumkavá zelenina, sezamové semienka a rezance.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Majonézový dresing

Žiadny dobrý šalát sa nezaobíde bez dobrej zálievky, či dresingu. Tento jednoduchý, majonézový dokáže pozdvihnúť aj tú najobyčajnejšiu zeleninu na vyššiu úroveň. A nielen tú...

Domáce bagety

S prípravou tohto pečiva musíte síce začať deň vopred, ale je to naozaj hračka. Neľakajte sa, zvládnu ho aj "nekváskovači". Kvások poliš sa pripravuje totiž z čerstvého droždia.

Kysnuté tekvicové pagáče

Recept na tieto tekvicové pagáče som si vymyslela v duchu hesla "varím zo zásob". A naozaj sa vydarili, deti ich chceli jesť ešte horúce.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

s kešu krémom

Power koláčiky

z chlebového cesta

Cesnakové slimáky

s medovou glazúrou

Veľkonočné judáše