10 g čerstvého droždia
1 PL kryštáľového cukru
50 g polohrubej múky
100 ml polotučného mlieka
1 vajíčko
250 g polohrubej múky
400 ml plnotučného mlieka
25 g roztopeného masla
štipku soli
3 jablká
kokosový olej na opekanie
cukor s mletou škoricou na obaľovanie
jablkové pyré na podávanie
Príprava
Kroky: 5
Začnem prípravou kvásku: droždie vymiešam spolu s cukrom, kým sa nerozpustí. Pridám múku a vlažné mlieko, opäť premiešam, prikryjem a nechám aspoň 15 minút stáť na teplom mieste.
K naboptnanému kvásku pridám vajíčko, múku, štipku soli, mlieko a roztopené maslo. Metličkou všetko spojím do hladkého (a riedkeho) cesta.
Misu s hotovým cestom opäť prikryjem a dám na teplé miesto kysúť. Postačí taká pol hodinka.
K vykysnutému, bublinkovému cestu pridám na malé kocky nakrájané jablká. Premiešam a na rozohriatej panvici opekám na troške kokosového oleja jednotlivé lievance.
Ešte teplé lievance obaľujem v cukre, ktorý som ochutila mletou škoricou. Podávam s domácim jablkovým pyré.
Okrem jablkového pyré (výživy) môžete jablkové lievance podávať napríklad aj s kyslou smotanou, či hustým bielym jogurtom, prípadne pokvapkané troškou obľúbenej orieškovej nátierky.
Obaľovanie v škoricovom cukre je možné aj vynechať, odporúčam však pridať trochu škorice a cukru do cesta.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Slivkové gule
Tvarohové pampúšiky
Tekvicové lievance
Ovsené lievance s jablkom
Parené buchty
Tvarohové šišky
Krtkova torta
Fúkané orechové rožky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Kysnutá kakaová bábovka
Makový slimák
Bryndzové tyčinky
Muhammara
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Hŕstková polievka
Tortový korpus
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Tvarohové fánky
Striekané linecké pečivo
Martinské rožky
Tekvicové sušienky
Kefírové langoše
Škoricové muffiny
Jemná tvarohová torta
Mandľovo-jahodový koláč
Vyskúšajte moje