Best Recipes
so škoricou

Kysnuté jablkové lievance

Neprekonateľná dvojica jablko so škoricou sa vám tento raz predstavujú v nadýchanej lievancovej verzii.

na kvások:

10 g čerstvého droždia

1 PL kryštáľového cukru

50 g polohrubej múky

100 ml polotučného mlieka


na cesto:

1 vajíčko

250 g polohrubej múky

400 ml plnotučného mlieka

25 g roztopeného masla

štipku soli

3 jablká


na dokončenie:

kokosový olej na opekanie

cukor s mletou škoricou na obaľovanie

jablkové pyré na podávanie



Príprava
Kroky: 5

1.

Začnem prípravou kvásku: droždie vymiešam spolu s cukrom, kým sa nerozpustí. Pridám múku a vlažné mlieko, opäť premiešam, prikryjem a nechám aspoň 15 minút stáť na teplom mieste.

2.

K naboptnanému kvásku pridám vajíčko, múku, štipku soli, mlieko a roztopené maslo. Metličkou všetko spojím do hladkého (a riedkeho) cesta. 

3.

Misu s hotovým cestom opäť prikryjem a dám na teplé miesto kysúť. Postačí taká pol hodinka.

4.

K vykysnutému, bublinkovému cestu pridám na malé kocky nakrájané jablká. Premiešam a na rozohriatej panvici opekám na troške kokosového oleja jednotlivé lievance.

5.

Ešte teplé lievance obaľujem v cukre, ktorý som ochutila mletou škoricou. Podávam s domácim jablkovým pyré.

Okrem jablkového pyré (výživy) môžete jablkové lievance podávať napríklad aj s kyslou smotanou, či hustým bielym jogurtom, prípadne pokvapkané troškou obľúbenej orieškovej nátierky. 
Obaľovanie v škoricovom cukre je možné aj vynechať, odporúčam však pridať trochu škorice a cukru do cesta. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Tvarohové pampúšiky

Žiaden kvások, droždie, či prášok do pečiva... Jednoduchý recept nielen na fašiangy.

Tekvicové lievance

Keď už si pripravujem tekvicové pyré napríklad na kváskový chlebík, pripravím ho, samozrejme, vždy viac. Aby mi určite nejaké zostalo aj na tieto fantastické lievance. Opäť jeden z rýchlych receptov, v ktorom sa zaobídete bez cukru a múky.

Slivkové gule

Akékoľvek, nielen slivkové gule sú asi u väčšiny z nás "must have" jedlom, na ktoré sa nesmie zabudnúť v čase dozrievajúceho ovocia.

Ovsené lievance s jablkom

Raz do týždňa si naše deti vypýtajú sladký obed. A obyčajne by to mali byť palacinky. Tento raz som im ale pripravila tieto skvelé ovsené lievance. Jablko im dodá sladkosť, preto pridávať do nich cukor je úplne zbytočné.

Parené buchty

Parené buchty sú u nás sladkou "klasikou" už od môjho detstva. I keď ich príprava chvíľu trvá, nie je to nič zložité. Každá gazdinka má zrejme svoj overený recept... a toto je ten môj :-).

Tvarohové šišky

U nás nemusia byť práve fašiangy, aby sme si pochutili na šiškách. Tieto tvarohové robievam len z celozrnnej múky, do cesta ide len lyžica cukru a deti sa vôbec nesťažujú, že by boli málo sladké.

Fúkané orechové rožky

Krehké vianočné pečivo vo verzii s vlašskými orechami a čokoládou.

Jemná tvarohová torta

Lahodný tvarohový koláč zapečený so snehom je oviežujúcou maškrtou predovšetkým počas teplejších mesiacov. Musí byť však dobre vychladený!

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Bryndzové tyčinky

zeleninová nátierka

Muhammara

s kúskami čokolády

Tekvicové sušienky

bez vajíčka

Kefírové langoše

so slivkami

Makový slimák

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky