Best Recipes
s tvarohom

Mramorový koláč

Tvaroh patrí k mojim najobľúbenejším surovinám. V kuchyni ho používam naozaj často. Tento mramorový koláč s tvarohom mi pomáhajú pripravovať predovšetkým moje deti. Páči sa im, že môžu pomocou špajdle "kresliť" po ceste.

na kakaové cesto:

250 g masla

3/4 šálky prírodného trstinového cukru

4 vajcia

1 šálku celozrnnej špaldovej múky

štipku soli

1/4 šálky kakaa

1 prášok do pečiva


na tvarohovú plnku:

500 g jemného tvarohu

3 PL medu alebo cukor podľa chuti

1 ČL vanilkového extraktu



Príprava
Kroky: 6

1.

Príprava je veľmi jednoduchá. Vymiešam maslo s cukrom do svetlej peny. 

2.

Postupne zašľahám do masla vajíčka. Aby sa vajíčka s maslom pekne spojili, mali by mať všetky suroviny izbovú teplotu, takže si ich vyberte z chladničky aspoň o hodinku skôr. 

3.

Múku zmiešam s kakaom, štipkou soli a práškom do pečiva a vmiešam (teraz už vareškou) do maslovo-vajíčkovej hmoty.

4.

Cesto dám na plech, ktorý som si vystlala papierom na pečenie a zarovnám.

5.

Teraz je na rade tvarohová plnka. Tvaroh ochutím medom a vanilkou a na kakaové cesto urobím kôpky. Tie potom pomocou spajdle alebo nožíka porozťahujem (alebo rozkreslím) po celom povrchu kakaového cesta.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30-40 minút (podľa toho aký veľký plech ste použili).

Množstvo medu, či cukru na ochutenie tvarohu je na vás, ako ste zvyknutí sladiť, resp. aký tvaroh máte. Tvaroh priamo od farmára je taký jemný a smotanový, že ja ho ani nedosladzujem.
Ak by sa vám zdala byť tvarohová "plnka" veľmi hustá, tak aby sa vám ňou dobre "kreslilo", rozrieďte ju trochou mlieka alebo vmiešajte do nej jedno vajíčko.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so želé a broskyňami

Tvarohová torta

chlebová placka

Extra rýchly Naan

bez strúhanky

Pečená fašírka

indická klasika

Kura Tikka Masala

v slanej verzii

Mrkvová roláda

s červenými pomarančami

Citrusová bábovka

s čokoládovým krémom

Kakaové makrónky