Best Recipes
sladký obed

Ovsené lievance s jablkom

Raz do týždňa si naše deti vypýtajú sladký obed. A obyčajne by to mali byť palacinky. Tento raz som im ale pripravila tieto skvelé ovsené lievance. Jablko im dodá sladkosť, preto pridávať do nich cukor je úplne zbytočné.

potrebujeme:

1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky

1/2 šálky pohánkovej múky

1/2 šálky ovsenej múky

1/2 šálky ovsených vločiek

štipku soli

200 g bieleho jogurtu

1/2 šálky plnotučného mlieka

2 vajíčka

1 ČL kokosového oleja

1 jablko

mletú škoricu

cca 2 PL kolagénu (nemusí byť)

kokosový olej na smaženie



Príprava
Kroky: 5

Z tohto množstva cesta mi vyšlo presne 20 kusov lievancov, takže k obedu pre štvorčlennú rodinu to je viac ako dosť. Ešte aj na olovrant zostane. :-)
Lievance podávam buď s domácim džemom, jablkovým pyré alebo s ovocím a troškou medu, či domácou kyslou smotanou, tvarohom, ...

1.

Všetky suroviny (okrem vločiek a jablka) dám do mixéru (ja používam taký ten na mixovanie smoothie a koktejlov) a rozmixujem na hladké cesto.

2.

Do rozmixovaného cesta pridám vločky a buď ich ešte do cesta veľmi rýchlo "mixnem" alebo ich už len vmiešam vareškou (ak chcem, aby v lievancoch "chrumkali").

3.

Cesto prelejem do misky a nechám aspoň pol hodinu odstáť, aby múky a vločky nasiakli čo najviac tekutiny. Cesto na lievance by malo byť hustejšie ako to palacinkové. Tým, že ho nechám odstáť ešte zhustne.

4.

Tesne pred prípravou lievancov vmiešam do cesta jedno na hrubo postrúhané jablko.

5.

Rozhohriatu panvicu potriem trochou kokosového oleja a pomocou polievkovej lyžice tvarujem jednotlivé lievance. Smažím z oboch strán do zlatista.

Namiesto ovsených vločiek môžete použiť napríklad špaldové, pohánkové alebo akékoľvek iné, ktoré máte doma. Alebo ich nemusíte použiť vôbec. Ak by ste chceli mať cesto hladšie, nahraďte ich ďalšou múkou. My však máme radi, ak majú lievance takú hrubšiu štruktúru. 


Biely jogurt a mlieko občas prestriedam s domácim kefírom. Alebo skúste nahradiť jogurt domácim jablkovým pyré.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Marhuľové rezy

Podobný koláčik si pamätám z detstva. Namiesto pátrania po jeho recepte som trochu zaimprovizovala a "vymyslela" som si svoj vlastný.

Krehké ovocné košíčky

Jednoduchý a pritom oku lahodiaci osviežujúci letný dezert. Náplň, či zdobenie môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie.

Jogurtová panna cotta

Panna Cotta je osviežujúci chladený dezert, podávaný obyčajne s ovocím. Ja som túto obľúbenú letnú pochúťku doplnila malinovou omáčkou a bielym jogurtom. Mňamka! :-)

Pišingerove rezy

Predstavujem vám moju "modernejšiu" a veľmi nenáročnú verziu slávnej Pischingerovej torty.

Šľahačková torta

Veľmi jednoduchá, ale o to efektnejšia torta, ktorá je ako stvorená na letnú párty, či oslavu. Kombinácii čerstvého ovocia a šľahačky neodolá nikto. :-)

Piškótová roláda

Roláda môže byť pre niekoho výzvou (alebo strašiakom?), ale nemajte obavy. Ak budete postupovať podľa môjho receptu, určite sa vám podarí.

Parené buchty

Parené buchty sú u nás sladkou "klasikou" už od môjho detstva. I keď ich príprava chvíľu trvá, nie je to nič zložité. Každá gazdinka má zrejme svoj overený recept... a toto je ten môj :-).

Power koláčiky

Tieto power koláčiky patria k sladkostiam, ktoré ma nabijú energiou a vyčaria úsmev na tvári, lebo mi veeeľmi chutia. Ich názov bol však inšpirovaný aj tým, že na ich výrobu som použila samé dobré power "vecičky", ako kešu krém, kokosový olej a kolagén.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z pomalého hrnca

Trhané bravčové mäso

z kvásku poliš

Domáce bagety

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky