Best Recipes
s voňavým korením

Perníková granola

Moja vianočná edícia obľúbenej chrumkavej vločkovej pochúťky. Skvelý tip na jedlý darček pre tých, ktorí majú radi rôzne vločky, orechy, semienka, či mrazom sušené ovocie..

potrebujeme:

500 g mixu rôznych vločiek

hrsť mandľových plátkov

hrsť slnečnicových semienok

hrsť strúhaného kokosu

cca 2 PL konopných semienok

1/2 šálky kokosového oleja

1/2 šálky medu

1 ČL mletej škorice

1 ČL perníkového korenia

2 ČL sušenej pomarančovej kôry

mrazom sušené ovocie



Príprava
Kroky: 5

Vianocami ovoňaná granola sa výborne hodí ako jedlý darček. Spolu s pekným pohárikom, do ktorej ju nasypete určite poteší nejednu dušičku.

1.

Vločky, semienka, kokos a mandle zmiešam na plechu a dám zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov na 20 minút. Počas pečenia ich aspoň dvakrát premiešam, aby sa opiekli rovnomerne.

2.

Kým sa vločky pečú, v malom hrnčeku roztopím na miernom ohni kokosový olej. Pridám k nemu med a jemne zahrejem, len aby sa olej s medom zmiešal.

3.

Tekutú zmes ochutím škoricou, perníkovým korením a sušenou pomarančovou kôrou.

4.

Vločkovú zmes dobre premiešam s tou medovou a opäť dám na 10 minút do rúry (aspoň raz premiešam). 

5.

Mrazom sušené ovocie pridám až po úplnom vychladnutí granoly.

Pri príprave granoly sa nemusíte riadiť presne mojim receptom. Odporúčam nechať sa viesť svojimi chuťami a domácimi zásobami. Do granoly sa hodí skoro všetko. Rôzne vločky, semienka, orechy, kokos nielen strúhaný, ale aj plátky, ... Kokosový olej môžete nahradiť maslom, či iným chuťovo neutrálnym olejom. Pri korenení nechajte rovnako prejaviť svoju kreativitu.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Syrové praclíky

Rovnováha musí byť vo všetkom. Aj vo vianočnom pečení. Preto je dobré mať v zálohe recept napríklad na takúto chrumkavú syrovú chuťovku.

Vaječný likér trochu inak

Vaječný likér (alebo koňak) poznáme asi všetci. A predpokladám, že pre mnohých z nás predstavoval v detstve prvý "kontakt" s alkoholom... Tentoraz vám však prinášam jeho novšiu verziu, bez cukru a s kokosovým mliekom. Skvelý aj ako jedlý darček.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Plnené medovníky

Predstavujem vám moju zjednodušenú verziu plnených medovníkov. Keď ich polejete roztopenou čokoládou, budú chutiť možno aj lepšie ako tie z obchodu.

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

plnené marcipánom

Slivkové gule

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

v jahodovej omáčke

Tvarohové guľky

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta