Best Recipes
s voňavým korením

Perníková granola

Moja vianočná edícia obľúbenej chrumkavej vločkovej pochúťky. Skvelý tip na jedlý darček pre tých, ktorí majú radi rôzne vločky, orechy, semienka, či mrazom sušené ovocie..

potrebujeme:

500 g mixu rôznych vločiek

hrsť mandľových plátkov

hrsť slnečnicových semienok

hrsť strúhaného kokosu

cca 2 PL konopných semienok

1/2 šálky kokosového oleja

1/2 šálky medu

1 ČL mletej škorice

1 ČL perníkového korenia

2 ČL sušenej pomarančovej kôry

mrazom sušené ovocie



Príprava
Kroky: 5

Vianocami ovoňaná granola sa výborne hodí ako jedlý darček. Spolu s pekným pohárikom, do ktorej ju nasypete určite poteší nejednu dušičku.

1.

Vločky, semienka, kokos a mandle zmiešam na plechu a dám zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov na 20 minút. Počas pečenia ich aspoň dvakrát premiešam, aby sa opiekli rovnomerne.

2.

Kým sa vločky pečú, v malom hrnčeku roztopím na miernom ohni kokosový olej. Pridám k nemu med a jemne zahrejem, len aby sa olej s medom zmiešal.

3.

Tekutú zmes ochutím škoricou, perníkovým korením a sušenou pomarančovou kôrou.

4.

Vločkovú zmes dobre premiešam s tou medovou a opäť dám na 10 minút do rúry (aspoň raz premiešam). 

5.

Mrazom sušené ovocie pridám až po úplnom vychladnutí granoly.

Pri príprave granoly sa nemusíte riadiť presne mojim receptom. Odporúčam nechať sa viesť svojimi chuťami a domácimi zásobami. Do granoly sa hodí skoro všetko. Rôzne vločky, semienka, orechy, kokos nielen strúhaný, ale aj plátky, ... Kokosový olej môžete nahradiť maslom, či iným chuťovo neutrálnym olejom. Pri korenení nechajte rovnako prejaviť svoju kreativitu.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Pikantné tekvicové semienka

k raz ochutnáte tieto pikantné tekvicové semienka, na nejaké čipsy, či krekry zabudnete! V rúre ich máte za pár sekúnd a chrumkať ich môžete pokojne aj celý večer.

Vaječný likér trochu inak

Vaječný likér (alebo koňak) poznáme asi všetci. A predpokladám, že pre mnohých z nás predstavoval v detstve prvý "kontakt" s alkoholom... Tentoraz vám však prinášam jeho novšiu verziu, bez cukru a s kokosovým mliekom. Skvelý aj ako jedlý darček.

Plnené medovníky

Predstavujem vám moju zjednodušenú verziu plnených medovníkov. Keď ich polejete roztopenou čokoládou, budú chutiť možno aj lepšie ako tie z obchodu.

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

"Obyčajné" pletenky či rožky

Napriek tomu, že kváskujem už niekoľko rokov, nepohrdneme ani "obyčajným" bielym rožkom, či pletenkou.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s celým makom

"Burgyňáky"

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s krevetami

Polievka Tom Yum

s citrónovou polevou

Citrónovo-makový chlebíček

plnené marcipánom

Slivkové gule

s granátovým jablkom

Brokolicový šalát

so škoricou

Jablkové muffiny

ovoňaná citrónom

Jogurtová bábovka