Best Recipes
zdravé chrumkanie

Pikantné tekvicové semienka

k raz ochutnáte tieto pikantné tekvicové semienka, na nejaké čipsy, či krekry zabudnete! V rúre ich máte za pár sekúnd a chrumkať ich môžete pokojne aj celý večer.

potrebujeme:

1 šálku tekvicových semienok

2 PL parmezánu

1 ČL sušeného oregana (alebo iných byliniek)

1/2 ČL soli

1/4 ČL sušeného cesnaku

štipku mletého chilli

1 PL olivového oleja



Príprava
Kroky: 3

1.

Postrúhaný parmezán ochutím soľou, bylinkami, cesnakovým práškom a vmiešam do olivového oleja.

2.

Takto ochutený olej zase premiešam s tekvicovými semienkami a v jednej tenkej vrstve ich rozprestriem na plech, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie.

3.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov, približne 15 minút. V polovici pečenia semienka premiešam.

V jednoduchosti je krása. V prípade týchto ochutených pečených tekvicových semienok to platí niekoľkonásobne. Dochutiť ich môžete akýmkoľvek korením, či bylinkami. Treba myslieť iba na to, aby počas pečenia nezhorkli. Preto je napríklad lepšie použiť sušený cesnakový prášok, ako rozpučený cesnak. Ale ak uprednostníte čerstvý, asi by som o niečo skrátila dobu pečenia (alebo ku koncu pečenia dávala pozor, aby sa nespálil).
Ak je pravdepodobné, že tekvicové semianka budú jesť aj deti, tak chilli prášok vynechám. A úplne najjednoduchšou verziou je použiť na ochutenie semienok len bylinkovú soľ, parmezán a olivový olej. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

koláč lenivej gazdinky

Sypaný tvarohový koláč

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s jablkovým pyré

Kakaová bábovka

s džemom a čokoládou

Linecké kokosky

dezert nielen na nedeľu

Medový krémeš

s malinovou omáčkou

Tvarohové šišky

so slivkovým lekvárom

Perníková roláda