Best Recipes
zdravé chrumkanie

Pikantné tekvicové semienka

k raz ochutnáte tieto pikantné tekvicové semienka, na nejaké čipsy, či krekry zabudnete! V rúre ich máte za pár sekúnd a chrumkať ich môžete pokojne aj celý večer.

potrebujeme:

1 šálku tekvicových semienok

2 PL parmezánu

1 ČL sušeného oregana (alebo iných byliniek)

1/2 ČL soli

1/4 ČL sušeného cesnaku

štipku mletého chilli

1 PL olivového oleja



Príprava
Kroky: 3

1.

Postrúhaný parmezán ochutím soľou, bylinkami, cesnakovým práškom a vmiešam do olivového oleja.

2.

Takto ochutený olej zase premiešam s tekvicovými semienkami a v jednej tenkej vrstve ich rozprestriem na plech, ktorý som si vopred vystlala papierom na pečenie.

3.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov, približne 15 minút. V polovici pečenia semienka premiešam.

V jednoduchosti je krása. V prípade týchto ochutených pečených tekvicových semienok to platí niekoľkonásobne. Dochutiť ich môžete akýmkoľvek korením, či bylinkami. Treba myslieť iba na to, aby počas pečenia nezhorkli. Preto je napríklad lepšie použiť sušený cesnakový prášok, ako rozpučený cesnak. Ale ak uprednostníte čerstvý, asi by som o niečo skrátila dobu pečenia (alebo ku koncu pečenia dávala pozor, aby sa nespálil).
Ak je pravdepodobné, že tekvicové semianka budú jesť aj deti, tak chilli prášok vynechám. A úplne najjednoduchšou verziou je použiť na ochutenie semienok len bylinkovú soľ, parmezán a olivový olej. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Vaječný likér trochu inak

Vaječný likér (alebo koňak) poznáme asi všetci. A predpokladám, že pre mnohých z nás predstavoval v detstve prvý "kontakt" s alkoholom... Tentoraz vám však prinášam jeho novšiu verziu, bez cukru a s kokosovým mliekom. Skvelý aj ako jedlý darček.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Majonézový dresing

Žiadny dobrý šalát sa nezaobíde bez dobrej zálievky, či dresingu. Tento jednoduchý, majonézový dokáže pozdvihnúť aj tú najobyčajnejšiu zeleninu na vyššiu úroveň. A nielen tú...

Domáce bagety

S prípravou tohto pečiva musíte síce začať deň vopred, ale je to naozaj hračka. Neľakajte sa, zvládnu ho aj "nekváskovači". Kvások poliš sa pripravuje totiž z čerstvého droždia.

Kysnuté tekvicové pagáče

Recept na tieto tekvicové pagáče som si vymyslela v duchu hesla "varím zo zásob". A naozaj sa vydarili, deti ich chceli jesť ešte horúce.

Cesnakové slimáky

Pôvodne to mali byť žemličky alebo bagetky. V chladničke som však našla ešte medvedí cesnak, tak z toho nakoniec boli takéto slimáčiky.

Extra rýchly Naan

Naan je typickým pečivom predovšetkým v indickej kuchyni. Táto chlebová placka sa používa najmä ako príloha k hlavnému jedlu, ale môžete ju použiť aj ako chuťovku.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

osviežujúci dezert

Marhuľové rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.