4 vajíčka
150 g prírodného trstinového cukru
150 g masla
100 g polenty
200 g polohrubej múky
1 balenie prášku do pečiva
cca 1 ČL vanilkového extraktu
500 g hrudkovitého tvarohu
cca 250 g drobného lesného ovocia
Príprava
Kroky: 5
Na prípravu tohto šťavnatého koláčika použite akékoľvek ovocie, ktoré máte doma alebo ktoré vám najviac chutí. Ja naň využívam napríklad aj mrazničkové zásoby, ak nemám po ruke žiadne čerstvé ovocie.
V mixéri vyšľahám celé vajíčka s cukrom do svetlej nadýchanej peny.
Postupne prilievam roztopené a už trochu vychladnuté maslo a vanilkový extrakt a opäť dobre zašľahám.
Nakoniec vmiešam múku, polentu, prášok do pečiva a tvaroh. To už pokojne aj ručne, vareškou.
Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom cca 23 - 25 cm, ktorú som vopred vymazala maslom a vysypala polentou.
Povrch cesta posypem ovocím a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 50 - 60 minút.
Ja používam farmársky tvaroh, ktorý je plnú hrudiek. Väčšinu z nich ani nerozdrobím, páči sa mi, ako ho potom vidno po narezaní koláčika.
Aj keď vás to bude lákať, s ovocím to veľmi nepreháňajte. Tých 250 - 300 g je na túto veľkosť formy tak akurát. Ak by ste pridali ovocia príliš, počas pečenia pustí veľa šťavy a stred koláča by sa nemusel dobre prepiecť.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Pečené kváskové buchty
Kváskové panettone
Škoricová babka
Kysnuté šišky
Vianočný koláč
Zebrový koláč
Jablkové muffiny z mandľového masla
Citrónovo-makový chlebíček
Vyskúšajte
Moje receptové inšpirácie.
Kysnuté jablkové lievance
Tvarohové šišky
Brokolicová polievka
Tortový korpus
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Plnené medovníky
Perníková granola
Vyskúšajte moje