Best Recipes
z celozrnnej múky

Rebarborovo-jahodový koláč

S prichádzajúcim teplým počasím si neviem doma predstaviť lepšiu maškrtu, ako ovocný koláč z práve zrejúceho ovocia. Tento raz som stavila na moju obľúbenú kombináciu kyslastej rebarbory a sladkých jahôd.

potrebujeme:

4 vajíčka

1 šálku prírodného trstinového cukru

1/2 šálky oleja neutrálnej chuti

1/2 šálky plnotučného mlieka

1 kelímok (135 - 150 g) bieleho jogurtu

1 šálku polohrubej celozrnnej múky

1 šálku hladkej celozrnnej múky

1 PL prášku do pečiva

jahody

rebarboru



Príprava
Kroky: 6

1.

V mixéri vyšľahám celé vajíčka a cukor do svetlej peny.

2.

K vajíčkovej hmote postupne zašľahám olej, mlieko a biely jogurt.

3.

Nakoniec pridám hladkú, aj polohrubú múku, spolu s práškom do pečiva. Premiešam.

4.

Hotové cesto vylejem na plech na pečenie s vyšším okrajom, ktorý som si vopred vymazala maslom a vysypala múkou.

5.

Cesto zarovnám a posypem ovocím, ktoré som vopred nakrájala na menšie kúsky.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 - 25 minút.

Rebarboru a jahody pridávam len tak od oka, aby bol nimi povrch koláča rovnomerne pokrytý.

Toto cesto môžete použiť aj do okrúhlej tortovej formy, rebarboru a jahody nahraďte vašim obľúbeným ovocím, resp. ovocím, ktoré máte doma. Keďže je tortová forma menšia, urobím buď cesto len z polovičnej dávky, alebo vylejem do formy najskôr polovicu cesta, posypem ovocím, uhladím druhú polovicu cesta a opäť pokryjem ovocím. Takto mi vznikne vyššia ovocná torta.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

Jablkové muffiny z mandľového masla

Mandľové maslo a ja... to bola láska na prvé ochutnanie! Hodí sa naozaj všade, nielen do koláčov, ale aj na slané varenie...

Citrónovo-makový chlebíček

Zbožňujem kombináciu citrónovej šťavy a maku. Tento jednoduchý koláčik je práve vďaka citrónom veľmi vláčny a poteší tak návštevu, ako aj deti, keď si ho nájdu v škole v desiatovom boxe.

Jablkové muffiny

Jablko a škorica - neprekonateľná kombinácia, ktorá spolu náramne ladí. Platí to aj v prípade týchto voňavých muffinov.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s celým makom

"Burgyňáky"

chrumkavá maškrta

Mandľové sucháre

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

s domácou žemľou

Domáci hamburger


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

s gaštanovou múkou

Mandľové biscotti

s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly

s karamelovým krémom

Kokosové laskonky

zdravá chuťovka

Pečený cícer