Best Recipes
z celozrnnej múky

Rebarborovo-jahodový koláč

S prichádzajúcim teplým počasím si neviem doma predstaviť lepšiu maškrtu, ako ovocný koláč z práve zrejúceho ovocia. Tento raz som stavila na moju obľúbenú kombináciu kyslastej rebarbory a sladkých jahôd.

potrebujeme:

4 vajíčka

1 šálku prírodného trstinového cukru

1/2 šálky oleja neutrálnej chuti

1/2 šálky plnotučného mlieka

1 kelímok (135 - 150 g) bieleho jogurtu

1 šálku polohrubej celozrnnej múky

1 šálku hladkej celozrnnej múky

1 PL prášku do pečiva

jahody

rebarboru



Príprava
Kroky: 6

1.

V mixéri vyšľahám celé vajíčka a cukor do svetlej peny.

2.

K vajíčkovej hmote postupne zašľahám olej, mlieko a biely jogurt.

3.

Nakoniec pridám hladkú, aj polohrubú múku, spolu s práškom do pečiva. Premiešam.

4.

Hotové cesto vylejem na plech na pečenie s vyšším okrajom, ktorý som si vopred vymazala maslom a vysypala múkou.

5.

Cesto zarovnám a posypem ovocím, ktoré som vopred nakrájala na menšie kúsky.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 - 25 minút.

Rebarboru a jahody pridávam len tak od oka, aby bol nimi povrch koláča rovnomerne pokrytý.

Toto cesto môžete použiť aj do okrúhlej tortovej formy, rebarboru a jahody nahraďte vašim obľúbeným ovocím, resp. ovocím, ktoré máte doma. Keďže je tortová forma menšia, urobím buď cesto len z polovičnej dávky, alebo vylejem do formy najskôr polovicu cesta, posypem ovocím, uhladím druhú polovicu cesta a opäť pokryjem ovocím. Takto mi vznikne vyššia ovocná torta.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

s kešu krémom

Power koláčiky