Best Recipes
z celozrnnej múky

Rebarborovo-jahodový koláč

S prichádzajúcim teplým počasím si neviem doma predstaviť lepšiu maškrtu, ako ovocný koláč z práve zrejúceho ovocia. Tento raz som stavila na moju obľúbenú kombináciu kyslastej rebarbory a sladkých jahôd.

potrebujeme:

4 vajíčka

1 šálku prírodného trstinového cukru

1/2 šálky oleja neutrálnej chuti

1/2 šálky plnotučného mlieka

1 kelímok (135 - 150 g) bieleho jogurtu

1 šálku polohrubej celozrnnej múky

1 šálku hladkej celozrnnej múky

1 PL prášku do pečiva

jahody

rebarboru



Príprava
Kroky: 6

1.

V mixéri vyšľahám celé vajíčka a cukor do svetlej peny.

2.

K vajíčkovej hmote postupne zašľahám olej, mlieko a biely jogurt.

3.

Nakoniec pridám hladkú, aj polohrubú múku, spolu s práškom do pečiva. Premiešam.

4.

Hotové cesto vylejem na plech na pečenie s vyšším okrajom, ktorý som si vopred vymazala maslom a vysypala múkou.

5.

Cesto zarovnám a posypem ovocím, ktoré som vopred nakrájala na menšie kúsky.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 - 25 minút.

Rebarboru a jahody pridávam len tak od oka, aby bol nimi povrch koláča rovnomerne pokrytý.

Toto cesto môžete použiť aj do okrúhlej tortovej formy, rebarboru a jahody nahraďte vašim obľúbeným ovocím, resp. ovocím, ktoré máte doma. Keďže je tortová forma menšia, urobím buď cesto len z polovičnej dávky, alebo vylejem do formy najskôr polovicu cesta, posypem ovocím, uhladím druhú polovicu cesta a opäť pokryjem ovocím. Takto mi vznikne vyššia ovocná torta.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Bodkovaná bábovka

Či už si bábovku radi vychutnávate na raňajky alebo ako sladký olovrant, receptov nie je nikdy dosť. Tento raz vám predstavujem jej bodkovanú verziu.

Acidkový koláč

Jednoduchý a vláčny koláčik, ktorý pripravíte v jednej miske, obohatený o skvelú čokoládovú polevu.

Vianočný koláč

Vo Veľkej Británii majú svoj Christmas Pudding, my doma máme svoj "pivový koláč".

Zebrový koláč

Zebrový koláč je vlastne takou zaujímavejšou verziou bábovky. Na základe tohto malého triku sa stane obyčajná "buchta" neobyčajnou.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s tvarohovým krémom

Medová torta

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

ako využiť zásobu bielkov

Bezé roláda