Best Recipes
s vločkami a tvarohom

Šťavnatý ríbezľový koláč

Toto je jeden z koláčov, ktorý si upečiem vždy, keď mám chuť maškrtiť. Vďaka použitým ingredienciám mám výčitky svedomia o niečo menšie.

na cesto:

1 šálku hladkej špaldovej múky

1/2 šálky celozrnnej špaldovej múky

1 a 1/2 šálky špaldových vločiek

1 šálku prírodného trstinového cukru

200 g masla

1/2 ČL prášku do pečiva


na náplň:

250 g jemného tvarohu

150 g bieleho jogurtu

2 vajíčka

cca 4 PL medu alebo cukru

1 ČL vanilkového extraktu

ríbezle



Príprava
Kroky: 7

1.

Najskôr pripravím tvarohovú náplň. Všetky suroviny na náplň vymiešam v miske a nechám odstáť, kým pripravím cesto.

2.

Do kuchynského robota so sekacími nožmi vložím múku, vločky, prášok do pečiva, cukor a maslo. Spracujem do konzistentnej hmoty, čo trvá asi 30 sekúnd. Ak robot nemáte, môžete pripraviť cesto aj ručne. Treba však pracovať rýchlo, lebo maslo začne pod rukami mäkknúť a cesto sa môže lepiť.

3.

Cesto utľapkám do okrúhlej formy s nízkym okrajom a vložím na pár minút do chladničky.

4.

Kým sa cesto chladí, odstopkujem a umyjem ríbezle.

5.

Cesto vyberiem z chladničky, vylejem naň už vymiešanú tvarohovú náplň a posypem ríbezľami.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne 50 minút až hodinu. Kým nie je tvarohová náplň stuhnutá a cesto na povrchu zlatohnedé.

7.

Tento úžasný šťavnatý koláč podávam dobre vychladnutý.

Vďaka ríbezliam nie je tento koláč veľmi sladký, skôr kyslejší a to mám veľmi rada. Ak si ho však chcete pripraviť v sladšej verzii, stačí zmeniť ovocie. Prípadne si k nemu dopriať aj kopček zmrzliny.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky