Best Recipes
gazpacho v mojej verzii

Studená zeleninová polievka

Väčšina z nás varí v lete asi oveľa menej. Ja sa snažím pripravovať predovšetkým ľahké jedlá s množstvom čerstvej zeleniny, ktoré príjemne osviežia. Naším favoritom sú studené polievky, ako napríklad táto nevarená zeleninová.

potrebujeme:

1 malú červenú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1/2 šalátovej uhorky

5 paradajok

hrsť baby špenátu

cca 2 dcl paradajkovej šťavy

1 PL olivového oleja

pár kvapiek balsamika

soľ, mleté čierne korenie

parmezán (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 3

Ako chrumkavú vložku do polievky používam na malé kúsky nakrájanú zeleninu, ktorú som použila pri príprave, či slnečnicové semienka. Ak však chcete polievku výdatnejšiu, pridajte si k nej chrumkavé krutóny alebo uvarené drobné druhy cestovín.

1.

Zeleninu umyjem, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Uhorku a paradajky používam aj so šupkou a semienkami, nevykrajujem ich.

2.

Vložím do mixéra spolu so zostávajúcimi surovinami, čiže s paradajkovou šťavou, špenátovými listami, olivovým olejom, balzamikom a korením.

3.

Všetko dobre rozmixujem a dochutím postrúhaným parmezánom.

Pri príprave tejto polievky používam domácu paradajkovú šťavu, ktorú nám každý rok pripravuje moja mamina. Použiť však môžete aj známu passatu (vtedy by som pridala aj trochu vody) alebo kvalitný paradajkový džús. A keď si pripravujem polievku len pre seba, kvapnem do nej pár kvapiek chilli omáčky, alebo nakrájam kúsok chilli papričky.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

koláč lenivej gazdinky

Sypaný tvarohový koláč

fašiangová dobrota

Kysnuté šišky

s jablkovým pyré

Kakaová bábovka

s džemom a čokoládou

Linecké kokosky

dezert nielen na nedeľu

Medový krémeš

s malinovou omáčkou

Tvarohové šišky

so slivkovým lekvárom

Perníková roláda