Best Recipes
jemná a vláčna

Tvarohová bábovka

Bábovka, ktorá je vďaka tvarohu vláčna aj niekoľko dní. Samozrejme v prípade, že ju nezjete hneď.

potrebujeme:

200 g masla

150 g práškového cukru

3 vajíčka

1 ČL vanilkového extraktu

250 g jemného tvarohu

150 g hladkej špaldovej múky

150 g celozrnnej špaldovej múky

1 prášok do pečiva

cca 3 PL mlieka (podľa potreby aj viac)



Príprava
Kroky: 6

Túto bábovku si niekedy dávame aj na raňajky alebo ju pribalím deťom na desiatu do školy. Dva tenšie plátky potriem džemom a "zlepím".

1.

Maslo, vajíčka a tvaroh vyberiem z chladničky aspoň hodinu pred pečením. Keď budú mať izbovú teplotu, cesto sa ľahšie vymieša a nezrazí sa.

2.

Rúru vyhrejem na 170 stupňov. Formu na bábovku vymažem maslom a vysypem múkou.

3.

Zmäkknuté maslo vyšľahám s práškovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľahám vajíčka, pekne jedno po druhom.

4.

Do vajíčkovo-maslovej zmesi pridám vanilkový extrakt a tvaroh. Dobre vymiešam.

5.

Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ak by sa vám zdalo byť cesto veľmi tuhé, pridajte ešte trochu mlieka (ja som dala 3 PL).

6.

Pečiem vo vyhriatej rúre približne 45 minút. Aby sa povrch cesta veľmi nepripálil, kým bude bábovka dobre prepečená, približne v polovici pečenia ju prikryjem papierom na pečenie.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Makové kvety so slivkovým lekvárom

Niekedy stačí jedna malá "úprava" a obyčajné makové buchty doslova rozkvitnú.

Pečené kváskové buchty

Pečené buchty sú asi u väčšiny z nás taká kysnutá klasika. A je jedno či ich máte radi lekvárové, tvarohové, či makové. Ich kvásková verzia je pre niekoho možno vyšší level, ale stojí za vyskúšanie.

Kváskové panettone

Poznáte Panettone? Je to typické talianske sviatočné sladké pečivo. Obyčajne sa pripravuje z droždia, hrozienok, ale aj kandizovanej citrusovej kôry, či mandlí... Ja som si tento rok vytýčila ako výzvu jeho kváskovú úpravu. I keď je príprava cesta o niečo zdĺhavejšia, nie je to nič náročné a výsledo

Škoricová babka

Tiež máte tak radi všetko škoricové ako my? Nedalo mi to a popri kváskovom pečení chlebíka som sa pustila aj do skladkých kváskových pokusov. Výsledkom je napríklad táto fantastická škoricová babka.

Perníková roláda

Ak nemáte trpezlivosť, či čas na vykrajovanie a ozdobovanie medovníkov, mám tu pre vás jeden skvelý recept. Perníková roláda plnená slivkovým lekvárom urobí na sviatočnom stole možno ešte väčšiu parádu.

Martinské rožky

Ako už samotný názov napovedá, ide o pečivo, ktoré sa zvyklo (a niekde ešte stále zvykne) piecť na Martina. Pečú sa tak z kysnutého, ako aj z krehkého cesta.

Tekvicové sušienky

Voňavé, korenené a vďaka tekvici vláčne sušienky ako stvorené v chladnejších dňoch k šálke horúceho čaju.

Makový slimák

Poviem to takto: môj muž makové koláče veľmi nevyhľadáva... Viac ako polovicu z tohto zjedol sám (nie naraz, za víkend). :-)

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s batátovým pyré

Marcipánové guľky

chrumkavá maškrta

Mandľové sucháre

zjednodušená verzia

Parížske rožky

vydrží celú večnosť

Domáci vanilkový extrakt

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka

základný recept

Tortový korpus


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

bez vajíčka

Kefírové langoše

so štipkou kardamónu

Škoricové muffiny

so snehovou čapicou

Jemná tvarohová torta

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky