Best Recipes
z chlebového cesta

Cesnakové slimáky

Pôvodne to mali byť žemličky alebo bagetky. V chladničke som však našla ešte medvedí cesnak, tak z toho nakoniec boli takéto slimáčiky.

na cesto:

250 g rozkvasu z lievito madre

250 g vody

350 g pšeničnej chlebovej múky

150 g hladkej múky

20 g soli

50 g masti alebo masla


na náplň:

cca 70 g masla

hrsť medvedieho cesnaku

tvrdý syr

soľ podľa chuti



Príprava
Kroky: 4

Skvelé na tomto recepte je to, že naň môžete použiť akékoľvek "chleboidné" cesto alebo proste hocijaké kysnuté, nemusí byť ani kváskové. Ja si sem odkladám to, ktoré som tentoraz použila ja. 

Ak nie je práve sezóna medvedieho cesnaku, použite obyčajný cesnak, prípadne iné bylinky podľa svojej chuti.

1.

Zo všetkých surovín vymiesim hladké a pružné cesto a nechám ho aspoň dve hodiny podkysnúť. Medzitým ho aspoň dvakrát preložím.

A použijete nekváskové cesto, urobte ho ako ste zvyknutí, aj čo sa časov kysnutia týka.

2.

Vykysnuté cesto rozvaľkám do tvaru obdĺžnika a potriem ho pripravenou nátierkou. Tú som pripravila veľmi jednoducho - zmäkknuté maslo som vymiešala s menšou hrsťou postrúhaného tvrdého syra a nasekaným medvedím cesnakom. Podľa chuti dosolím.

3.

Ochutené cesto zaviniem ako roládu a nakrájam na 12 slimáčikov. Ja som pri pečení použila formu na muffiny, preto som ich nakrájala na 12 častí. Piecť ich však môžete aj klasicky na plechu, ako osie hniezda. Formu som len veľmi zľahka vymazala olejom.

4.

Kým sa rozohreje rúra, tak nechám slimáčiky ešte podkysnúť. Pečiem na 200 stupňoch asi 25 minút alebo do zlatista. Čas pečenia je len orientačný, závisí od cesta, ktoré ste použili, či pečiete vo forme na muffiny alebo na plechu, ...

Počítačový škriatok zaúradoval v tej najmenej vhodnej dobe... všetky fotky so slimáčikmi, ktoré som pre vás nafotila, sa proste z počítača vyparili. Našla som však pár v telefóne, tak zatiaľ budú musieť stačiť.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky