Best Recipes
s tvarohom

Cviklová nátierka

Zbožňujem nátierky. A to ich pritom nemusím jesť ani s chlebom či iným pečivom. Veľakrát mi stačí rôzna nakrájaná zelenina. Táto cviklová je jedným z mojich aktuálnych favoritov.

potrebujeme:

cca 400 g uvarenej cvikle

120 g Lučiny bez príchute

150 - 250 g jemného tvarohu

1 strúčik cesnaku

soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu



Príprava
Kroky: 4

1.

Nasleduje klasický postup prípravy nátierky. Všetky suroviny vymiešam do požadovanej konzistencie a dochutím podľa chuti.

2.

Ja začínam červenou repou. Nakrájam ju na menšie kúsky, dám do kuchynského robota so sekacim nožom a spolu so strúčikom cesnaku nasekám na malé kúsky. 

3.

Pridám bielu Lučinu a najskôr za kopcovitú lyžicu tvarohu. Dochutím soľou, korením a rascou. Opäť rozmixujem.

4.

Ak chcem nátierku jemnejšiu a viac krémovejšiu, pridám ešte ďalší tvaroh.

Najčastejšie používam varenú cviklu z obchodu (vákuovo balenú). Ale keď mám času viac, pripravím si repu pečenú. Jednotlivé hlavičky dobre umyjem, zabalím do alobalu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 45 - 60 min. (v závislosti od veľkosti cvikly).

Cviklu nemusíte sekať v kuchynskom robote. Môžete ju aj nastrúhať na hrubom strúhadle. Konzistencia nátierky bude v tomto prípade trochu "hrubšia", ale bude rovnako dobrá.

Nátierka je výborná na chrumkavých hriankach, posypaná sezamovými semienkami, či nasekanými vlašskými orechami. 

Opäť sa nezabudnite riadiť svojimi chuťami. Viac tvarohu? Cesnaku? Korenia? Či soli? 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Špenátové palacinky

Tieto zelené palacinky sa hodia nielen na Zelený štvrtok. Ale kedykoľvek. Keď ich naplníte dobrou nátierkou, zrolujete a nakrájate na menšie kúsky, máte netradičné a zaujímavé party pohostenie.

Mrkvová roláda

Slaná mrkvová roláda je neskutočná pochúťka, ktorou ohromíte každú návštevu. Teda aspoň u nás je obľúbeným občerstvením, keď čakáme hostí. Ale pozor! Keď ju pripravíte prvý krát, možno sa o ňu nebudete chcieť ani podeliť.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Vajíčkový šalát bez majonézy

Keď ochutnáte tento vajíčkový šalát, nebudete veriť, že v ňom nie je žiadna majonéza. A ani vám v ňom chýbať nebude. :-P Postačí kopec čerstvej zeleniny a chrumkavé pečivo.

Plnené šampiňóny

Priznám sa, že nepatrím k veľkým milovníkom húb. Tieto zapekané šampiňóny plnené ricottou sú však presne tou výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Výborné ako bezmäsitý hlavný chod, či ako chuťovka na oslave.

Orechová nátierka

Musím sa priznať, že mne osobne trvalo dosť dlho, kým som prišla na to, že nátierky nemusia vždy obsahovať ako základ iba maslo. A vďaka tomu, že som učenlivá, objavila som množstvo nových chutí. Napríklad túto orechovú nátierku musíte najskôr ochutnať, aby ste pochopili o čom hovorím.

Falošná treska

Falošná treska má s rovnomennou rybou pochúťkou rovnaký iba názov. Táto verzia ju chuťou trošku pripomína a je plná samých dobrých vecí. Presvedčiť sa o tom môžete iba tak, že si ju pripravíte a ochutnáte.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

s malinovou omáčkou

Jogurtová panna cotta

s džemom a nugátom

Pišingerove rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

s kešu krémom

Power koláčiky