Best Recipes
s tvarohom

Cviklová nátierka

Zbožňujem nátierky. A to ich pritom nemusím jesť ani s chlebom či iným pečivom. Veľakrát mi stačí rôzna nakrájaná zelenina. Táto cviklová je jedným z mojich aktuálnych favoritov.

potrebujeme:

cca 400 g uvarenej cvikle

120 g Lučiny bez príchute

150 - 250 g jemného tvarohu

1 strúčik cesnaku

soľ, mleté čierne korenie a mletú rascu



Príprava
Kroky: 4

1.

Nasleduje klasický postup prípravy nátierky. Všetky suroviny vymiešam do požadovanej konzistencie a dochutím podľa chuti.

2.

Ja začínam červenou repou. Nakrájam ju na menšie kúsky, dám do kuchynského robota so sekacim nožom a spolu so strúčikom cesnaku nasekám na malé kúsky. 

3.

Pridám bielu Lučinu a najskôr za kopcovitú lyžicu tvarohu. Dochutím soľou, korením a rascou. Opäť rozmixujem.

4.

Ak chcem nátierku jemnejšiu a viac krémovejšiu, pridám ešte ďalší tvaroh.

Najčastejšie používam varenú cviklu z obchodu (vákuovo balenú). Ale keď mám času viac, pripravím si repu pečenú. Jednotlivé hlavičky dobre umyjem, zabalím do alobalu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 45 - 60 min. (v závislosti od veľkosti cvikly).

Cviklu nemusíte sekať v kuchynskom robote. Môžete ju aj nastrúhať na hrubom strúhadle. Konzistencia nátierky bude v tomto prípade trochu "hrubšia", ale bude rovnako dobrá.

Nátierka je výborná na chrumkavých hriankach, posypaná sezamovými semienkami, či nasekanými vlašskými orechami. 

Opäť sa nezabudnite riadiť svojimi chuťami. Viac tvarohu? Cesnaku? Korenia? Či soli? 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s medovou glazúrou

Veľkonočné judáše

s medvedím cesnakom

Špenátové palacinky

indická klasika

Kura Tikka Masala

so želé a broskyňami

Tvarohová torta

bez strúhanky

Pečená fašírka

v slanej verzii

Mrkvová roláda