Best Recipes
rýchla maškrta

Domáci pribináčik

Nepoznám človeka, ktorý by aspoň raz v živote neochutnal legendárnu tvarohovú maškrtu. Pripraviť si ju doma je také jednoduché a naozaj rýchle, že sa vám ani do obchodu neoplatí chodiť.

potrebujeme:

500 g tučného jemného tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

práškový cukor podľa chuti (nemusí byť)

kakao (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 3

Toto je množstvo surovín, ktoré som použila na pribináčiky, ktoré vidíte na fotke. Hustota krému je však na vás. Pre krémovejšiu konzistenciu použite tvaroh a smotanu v pomere 1:1. Ja používam tučný, smotanový tvaroh a až 40 % šľahačkovú smotanu a takto nám chutí najviac.

1.

Tvaroh a šľahačkovú smotanu dám do misy kuchynského robota a šľahacou metličkou vymiešam do krémovej konzistencie. 

2.

Ak chcete, môžete pridať cca 1 - 2 PL práškového cukru alebo iného sladidla. Niekedy postačí na dochutenie iba lyžička vanilkového extraktu.

3.

Tvarohový krém rozdelím do misiek (cca 6 porcií) a asi tretinu krému "zafarbím" kakaovým práškom.

Tvarohový krém podávam dobre vychladený. Je len na vás, či ho pripravíte iba vanilkový alebo dvojfarebný, či iba kakaový. My sme si k nemu dali aj čerstvé, domáce jahody.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

s kešu krémom

Power koláčiky