Best Recipes
iba tri ingrediencie

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

potrebujeme:

100 g mandľových plátkov

1 vajíčko

1 - 2 PL medu



Príprava
Kroky: 4

1.

Vajíčko vymiešam v miske spolu s medom, prípadne aj s vanilkovým extraktom, ak chcete sušienky viac voňavé.

2.

Pridám mandľové plátky a opäť premiešam.

3.

Na plech vystlaný papierom na pečenie robím lyžicou kôpky, ktoré potom prstami trošku sploštím a vytvarujem do približne rovnako veľkých koliesok.

4.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 13 - 15 minút. Odporúčam po 11-tich minútach častejšie kontrolovať, mandle sa vedia veľmi rýchlo spáliť. 

Ak chcete sušienky trošku výraznejšie, tak ich odporúčam osladiť trošku viac. Ja zbožňujem mandle ako také, tak sušienky nemusím mať v podstate vôbec sladké (ja som použila dokonca iba 1/2 PL medu). Med môžete nahradiť napríklad javorovým sirupom alebo iným sladidlom.
Ak by ste sa však chceli pred návštevou predviesť, pofŕkajte sušienky rozpustenou bielou alebo tmavou čokoládou. Len tak sa po nich zapráši!
Z tohto množstva som pripravila 12 ks sušienok.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Metrový koláč

Metrový koláč sa už asi aj dá považovať za retro zákusok. Zistila som však, že niektorí ste o ňom ešte nepočuli, tak nech sa páči....

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Kokosové laskonky

Kokosová verzia známeho dezertu z cukrárne. Lebo my všetci doma kokos naozaj môžeme. No a karamelový krém sa k nemu perfektne hodí.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

s domácou žemľou

Domáci hamburger

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Syrové praclíky

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly