Best Recipes
nielen pre vegetariánov

Falošná treska

Falošná treska má s rovnomennou rybou pochúťkou rovnaký iba názov. Táto verzia ju chuťou trošku pripomína a je plná samých dobrých vecí. Presvedčiť sa o tom môžete iba tak, že si ju pripravíte a ochutnáte.

potrebujeme:

250 g jemného tvarohu

2 vajíčka uvarené na tvrdo

2 väčšie kyslé uhorky

1 mrkvu

soľ



Príprava
Kroky: 2

Falošnú tresku môžete pripraviť aj z hrudkovitého tvarohu. Ja však uprednostňujem jemný tvaroh, kedy je "treska" viac krémovejšia.

1.

Tvaroh vymiešam s uvarenými vajíčkami, mrkvou a kyslou uhorkou, ktoré som vopred nastrúhala na jemno.

2.

Podľa chuti dosolím, dám dobre vychladiť a podávam.

Nezabudnite všetko priebežne ochutnávať. Výsledná chuť závisí od druhu tvarohu, ktorý použijete, ale aj od kyslosti zaváraných uhoriek. Ak by ste mali uhorky menej kyslé, nastrúhajte ich do "tresky" viac. Niekto zase pridáva na dochutenie za lyžicu - dve tatárskej omáčky.
Neodmysliteľnou súčasťou tresky je aj cibuľa. Ja som ju však tentoraz nepridala, lebo deťom v nej nechutí. Ale vy ju pokojne pridajte, či už nastrúhanú spolu s uhorkami a s mrkvou alebo nakrájanú na drobno. V sezóne v treske zase pekne vynikne zelená farba jarnej cibuľky.

Falošnú tresku podávam buď ako nátierku na čerstvom pečive, či ako šalát alebo dip, spolu s čerstvou zeleninou.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so želé a broskyňami

Tvarohová torta

chlebová placka

Extra rýchly Naan

bez strúhanky

Pečená fašírka

indická klasika

Kura Tikka Masala

v slanej verzii

Mrkvová roláda

s červenými pomarančami

Citrusová bábovka

s čokoládovým krémom

Kakaové makrónky