hotové filo cesto
250 g jemného tvarohu
125 g masla
150 g bieleho jogurtu
2 PL citrónového "tvarohu" (Lemon curd)
2 PL medu alebo cukru
ovocie na ozdobu
Príprava
Kroky: 6
Filo cesto najskôr nechám cez noc rozmraziť v chladničke. Po rozmrazení ho rozprestriem na pracovnú plochu a nožom nakrájam na 8 štvorcov (cca 11x11 cm).
Maslo roztopím v hrnčeku a pripravím si plech na muffiny.
Na jeden košík som použila tri vrstvy cesta, t.j. tri štvorce. Každý list cesta pred vložením do muffinovej jamky potriem rozpusteným maslom. To mi zaručí, že cesto sa nevysuší a po upečení zostane chrumkavé.
Takto pripravené košíky pečiem v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 minút. Musím ich sledovať, aby sa nepripálili.
Po vychladnutí ich naplním tvarohovo-jogurtovou náplňou a ozdobím ovocím.
Náplň pripravím veľmi jednoducho. Tvaroh, biely jogurt, citrónový tvaroh a med (alebo iné sladidlo) vymiešam do hladka.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Tiramisu torta
Mandľovo-malinový koláč
Tvarohové pampúšiky
Tartaletky s čerešňovým želé
Medová torta
Čokoládové tartaletky
Jahodové tortičky
Punčové rezy
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Sušienky so slaným karamelom
Gyoza taštičky
Kysnuté cesnakové pagáče
Cézar šalát
Brokolicová polievka
Domáci hamburger
Tortový korpus
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Kysnuté jablkové lievance
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Vyskúšajte moje