300 g hladkej múky
100 g mletých mandlí
200 g masla
150 g práškového cukru
1 vajíčko
džem
Príprava
Kroky: 4
Všetky suroviny (okrem džemu) dám do robota so sekacím nožom a vypracujem hladké cesto, ktoré dám aspoň na pol hodinku do chladničky.
Je len na vás, akým spôsobom budete tvarovať jednotlivé koláčiky. Ja to robím tak, že z cesta vytvarujem dva valčeky, ktoré nakrájam na približne rovnaké kolieska. Tie v rukách vytvarujem do guličky, ktorú medzi dlaňami trošku sploštím.
Sploštené guličky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Do ich stredu urobím jamku. Môžete ju urobiť buď palcom, úhľadnejšia však bude, keď použijete hrubšiu rúčku varešky alebo napríklad "paličku" z mažiara.
Do každej jamky kvapnem trochu džemu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlatista (cca 20 - 25 min. v závislosti od rúry a od ich veľkosti).
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Expresné mandľové sušienky
Mandľové sucháre
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Kakaové makrónky
Linecké kokosky
Vanilkové rožky bez cukru
Marcipánové guľky
Vyskúšajte
Moje ďalšie inšpirácie.
Mandľová torta
Slaný ricottový koláč
Vanilkové tortičky
Krtkova torta
Domáci hamburger
Brokolicová polievka
Tortový korpus
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Tiramisu torta
Sušienky so slaným karamelom
Gyoza taštičky
Kysnuté cesnakové pagáče
Tvarohové pampúšiky
Tartaletky s čerešňovým želé
Medová torta
Vyskúšajte moje