Best Recipes
alebo džemové kvapky

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

potrebujeme:

300 g hladkej múky

100 g mletých mandlí

200 g masla

150 g práškového cukru

1 vajíčko

džem



Príprava
Kroky: 4

1.

Všetky suroviny (okrem džemu) dám do robota so sekacím nožom a vypracujem hladké cesto, ktoré dám aspoň na pol hodinku do chladničky.

2.

Je len na vás, akým spôsobom budete tvarovať jednotlivé koláčiky. Ja to robím tak, že z cesta vytvarujem dva valčeky, ktoré nakrájam na približne rovnaké kolieska. Tie v rukách vytvarujem do guličky, ktorú medzi dlaňami trošku sploštím. 

3.

Sploštené guličky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Do ich stredu urobím jamku. Môžete ju urobiť buď palcom, úhľadnejšia však bude, keď použijete hrubšiu rúčku varešky alebo napríklad "paličku" z mažiara. 

4.

Do každej jamky kvapnem trochu džemu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlatista (cca 20 - 25 min. v závislosti od rúry a od ich veľkosti).

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Linecké kokosky

Keď som bola malá, tak jedným z bežne dostupných zákuskov boli linecké kolieska s kokoskou, zlepené džemom a máčané v čokoláde. Pamätáte si ich? Ja som si na tieto sviatky vyrobila ich verziu bez múky a cukru.

Vanilkové rožky bez cukru

Všetko je len otázka zvyku. Ak si raz zvyknete na život bez cukru (alebo iba s minimom cukru), ani také klasické vanilkové rožky vám už nebudú veľmi chutiť. To si už potom budete na Vianoce pripravovať len takéto, bez cukru.

Marcipánové guľky

Ak máte radi marcipán tak ako my, tak teraz si prídete na svoje. Tieto guľky sú vďaka použitým surovinám možno trošku nezvyčajné, ale všetci ochutnávači sa zhodli na jednom: sú fantastické!

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

ako využiť zásobu bielkov

Bezé roláda