300 g hladkej múky
100 g mletých mandlí
200 g masla
150 g práškového cukru
1 vajíčko
džem
Príprava
Kroky: 4
Všetky suroviny (okrem džemu) dám do robota so sekacím nožom a vypracujem hladké cesto, ktoré dám aspoň na pol hodinku do chladničky.
Je len na vás, akým spôsobom budete tvarovať jednotlivé koláčiky. Ja to robím tak, že z cesta vytvarujem dva valčeky, ktoré nakrájam na približne rovnaké kolieska. Tie v rukách vytvarujem do guličky, ktorú medzi dlaňami trošku sploštím.
Sploštené guličky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Do ich stredu urobím jamku. Môžete ju urobiť buď palcom, úhľadnejšia však bude, keď použijete hrubšiu rúčku varešky alebo napríklad "paličku" z mažiara.
Do každej jamky kvapnem trochu džemu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlatista (cca 20 - 25 min. v závislosti od rúry a od ich veľkosti).
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Bezé roláda
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Mandľové sucháre
Mandľové biscotti
Kakaové stromčeky
Kokosové laskonky
Vyskúšajte
Moje receptové inšpirácie.
Punčové rezy
Kysnuté jablkové lievance
Brokolicová polievka
Tortový korpus
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Syrové praclíky
Plnené medovníky
Perníková granola
Vianočný koláč
"Burgyňáky"
Filo košíčky
"Obyčajné" pletenky či rožky
Domáce tortilly
Vyskúšajte moje