Best Recipes
alebo džemové kvapky

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

potrebujeme:

300 g hladkej múky

100 g mletých mandlí

200 g masla

150 g práškového cukru

1 vajíčko

džem



Príprava
Kroky: 4

1.

Všetky suroviny (okrem džemu) dám do robota so sekacím nožom a vypracujem hladké cesto, ktoré dám aspoň na pol hodinku do chladničky.

2.

Je len na vás, akým spôsobom budete tvarovať jednotlivé koláčiky. Ja to robím tak, že z cesta vytvarujem dva valčeky, ktoré nakrájam na približne rovnaké kolieska. Tie v rukách vytvarujem do guličky, ktorú medzi dlaňami trošku sploštím. 

3.

Sploštené guličky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Do ich stredu urobím jamku. Môžete ju urobiť buď palcom, úhľadnejšia však bude, keď použijete hrubšiu rúčku varešky alebo napríklad "paličku" z mažiara. 

4.

Do každej jamky kvapnem trochu džemu a pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlatista (cca 20 - 25 min. v závislosti od rúry a od ich veľkosti).

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Metrový koláč

Metrový koláč sa už asi aj dá považovať za retro zákusok. Zistila som však, že niektorí ste o ňom ešte nepočuli, tak nech sa páči....

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Kokosové laskonky

Kokosová verzia známeho dezertu z cukrárne. Lebo my všetci doma kokos naozaj môžeme. No a karamelový krém sa k nemu perfektne hodí.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

s domácou žemľou

Domáci hamburger

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Syrové praclíky

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly