Best Recipes
s farebnou posýpkou

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

potrebujeme:

230 g hladkej múky

20 g kakaa

125 g masla

80 g práškového cukru

2 žĺtky

štipku soli

džem na zlepovanie



Príprava
Kroky: 4

Stromčeky sú výborné aj ako samostatné keksíky. Nemusíme ich zlepovať džemom. Alebo ich môžeme ozdobiť až po upečení, napríklad farebnými polevami, či čokoládou.

1.

Všetky suroviny dám do kuchynského robota so sekacím nožom a vypracujem cesto. Ak by sa vám zdalo byť cesto suchšie, pridajte 1 - 2 PL vody. Závisí to od savosti múky a kakaa. 

2.

Cesto vyvaľkám a vykrojím stromčeky. Každý druhý stromček posypem ešte pred pečením cukrárskym posypom, ktorý do cesta trošku prstami vtlačím. Tento krok môžete samozrejme vynechať, ak nechcete stromčeky ozdobovať.

 

3.

Stromčeky ukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem v rúre vyhriatej na 170 stupňov 10 - 13 minút.

4.

Po vychladnutí ich zlepujem napríklad višňovým džemom, ten sa ku kakau veľmi hodí.

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Metrový koláč

Metrový koláč sa už asi aj dá považovať za retro zákusok. Zistila som však, že niektorí ste o ňom ešte nepočuli, tak nech sa páči....

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

Kokosové laskonky

Kokosová verzia známeho dezertu z cukrárne. Lebo my všetci doma kokos naozaj môžeme. No a karamelový krém sa k nemu perfektne hodí.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

s domácou žemľou

Domáci hamburger

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Syrové praclíky

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly