Best Recipes
s chrumkavým šalátom

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

potrebujeme:

100 g kukuričnej múky

30 g polohrubej múky

1 ČL soli

1 ČL prášku do pečiva

1 ČL neaktívneho droždia (nemusí byť)

250 g kyslej smotany

1 vajce

4 PL olivového oleja

cca 150 g kukurice



Príprava
Kroky: 4

Nebojte sa s týmto receptom "vyhrať". Do cesta primiešajte napríklad jarnú cibuľku, či rôzne bylinky. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom, kečupom, či smotanovým dipom.

1.

Obe múky zmiešam v miske spolu so soľou a práškom do pečiva. Ak chcete, pridajte aj neaktívne droždie, ktoré cesto tiež príjemne ochutí.

2.

K suchým surovinám pridám kyslú smotanu, vajíčko a olej. Nakoniec príde a rad prepláchnutá kukurica.

3.

Vypracované cesto nechám pár minút odpočívať.

4.

Na rozohriatu panvicu kvapnem trošku oleja a lyžicou "tvarujem" jednotlivé lievance. Smažím do zlatista z oboch strán.

Olivový olej môžete nahradiť roztopeným maslom. Pre mňa je však použitie oleja praktickejšie, nemusím špiniť hrnček a čakať kým maslo trošku vychladne.
Ak by ste nechceli mať v plackách celé zrnká kukurice, pokojne ich rozmixujte na hrubo a tak vmiešajte do cesta. Je na vás, či použijete kukuricu rozmrazenú alebo z konzervy.

Ak použijete panvicu na lievance, budete mať placky krajšie, úhľadnejšie. Ja takú panvicu stále nemám, tak robím lievance, či placky klasicky na panvici, na ktorú robím malé kôpky. Každá placka je tak originál. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so želé a broskyňami

Tvarohová torta

chlebová placka

Extra rýchly Naan

bez strúhanky

Pečená fašírka

indická klasika

Kura Tikka Masala

v slanej verzii

Mrkvová roláda

s červenými pomarančami

Citrusová bábovka

s čokoládovým krémom

Kakaové makrónky