100 g kukuričnej múky
30 g polohrubej múky
1 ČL soli
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL neaktívneho droždia (nemusí byť)
250 g kyslej smotany
1 vajce
4 PL olivového oleja
cca 150 g kukurice
Príprava
Kroky: 4
Nebojte sa s týmto receptom "vyhrať". Do cesta primiešajte napríklad jarnú cibuľku, či rôzne bylinky. Podávame s miešaným zeleninovým šalátom, kečupom, či smotanovým dipom.
Obe múky zmiešam v miske spolu so soľou a práškom do pečiva. Ak chcete, pridajte aj neaktívne droždie, ktoré cesto tiež príjemne ochutí.
K suchým surovinám pridám kyslú smotanu, vajíčko a olej. Nakoniec príde a rad prepláchnutá kukurica.
Vypracované cesto nechám pár minút odpočívať.
Na rozohriatu panvicu kvapnem trošku oleja a lyžicou "tvarujem" jednotlivé lievance. Smažím do zlatista z oboch strán.
Olivový olej môžete nahradiť roztopeným maslom. Pre mňa je však použitie oleja praktickejšie, nemusím špiniť hrnček a čakať kým maslo trošku vychladne.
Ak by ste nechceli mať v plackách celé zrnká kukurice, pokojne ich rozmixujte na hrubo a tak vmiešajte do cesta. Je na vás, či použijete kukuricu rozmrazenú alebo z konzervy.
Ak použijete panvicu na lievance, budete mať placky krajšie, úhľadnejšie. Ja takú panvicu stále nemám, tak robím lievance, či placky klasicky na panvici, na ktorú robím malé kôpky. Každá placka je tak originál.
Objavujte
Podobné inšpirácie.
Domáce tortilly
Brokolicový šalát
Tzatziky
Špenátové palacinky
Vajíčkový šalát bez majonézy
Cviklová nátierka
Orechová nátierka
Falošná treska
Vyskúšajte
Moje receptové inšpirácie.
Punčové rezy
Kysnuté jablkové lievance
Brokolicová polievka
Tortový korpus
Domáci hamburger
Hŕstková polievka
Ešte niečo ?
Nové inšpirácie.
Bezé roláda
Jam drops
Syrové praclíky
Metrový koláč
Expresné mandľové sušienky
Parížske rožky
Plnené medovníky
Perníková granola
Vyskúšajte moje