Best Recipes
s kuskusom a špenátom

Losos s omáčkou z grilovanej zeleniny

I keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, losos s omáčkou z grilovanej zeleniny je veľmi rýchle jedlo plné zeleniny. Chutné a zdravé..

na omáčku:

1 červenú cibuľu

1 menšiu cuketu

1 červenú papriku

cca 8 ks cherry paradajok

4 strúčiky cesnaku

bylinkovú soľ

cca 2 PL olivového oleja

cca 2 ČL balzamika


na podávanie (pre 2 osoby):

2 filety lososa

cca 1/2 šálky celozrnného kuskusu

veľkú hrsť baby špenátu



Príprava
Kroky: 4

1.

Ako prvé pripravím omáčku. Zeleninu očistím a pokrájam na menšie kúsky. Cesnak pridám k zelenine celý, neošúpaný. Pokrájanú zeleninu dám na pekáčik, pokvapkám trochou oleja a ochutím bylinkovou soľou. Premiešam a dám do rúry pod gril približne na 15 - 20 minút.

2.

Po ugrilovaní nechám zeleninu trochu vychladnúť. Cesnak nezabudnite ošúpať. Zeleninu dám do mixéra a rozmixujem na omáčku. Podľa chuti ešte dosolím bylinkovou soľou, olivovým olejom a balzamikovým octom.

3.

Lososa pripravujem tiež v rúre (nemusím tak umývať sporák). Stačí ho len pokvapkať trochou oleja, ochutiť bylinkovou soľou a tiež dať pod gril. Stačí takých 10 - 15 minút, v závislosti od jeho veľkosti a hrúbky.

4.

Kuskus pripravím podľa návodu na obale a primiešam k nemu nakrájané špenátové listy.

Omáčku z grilovanej zeleniny využívam aj na mnohé iné spôsoby. Dá sa pripraviť pikantnejšia (buď vmiešaním chilli omáčky, na drobno nakrájanej chilli papričky) alebo do nej vmiešam trochu môjho domáceho kečupu a hneď sa z nej stane dip na namáčanie či už zeleniny alebo tortillových chipsov. A zdrvšia verzia party jedla je na svete. Rovnako používam túto omáčku aj ako omáčku k cestovinám. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

z kvásku poliš

Domáce bagety

s tvarohom a jahodami

Piškótová roláda

raňajkové pečivo

Maslové uzlíky

so slivkovým lekvárom

Parené buchty

rýchla maškrta

Domáci pribináčik

s kešu krémom

Power koláčiky