Best Recipes
s kuskusom a špenátom

Losos s omáčkou z grilovanej zeleniny

I keď to tak na prvý pohľad možno nevyzerá, losos s omáčkou z grilovanej zeleniny je veľmi rýchle jedlo plné zeleniny. Chutné a zdravé..

na omáčku:

1 červenú cibuľu

1 menšiu cuketu

1 červenú papriku

cca 8 ks cherry paradajok

4 strúčiky cesnaku

bylinkovú soľ

cca 2 PL olivového oleja

cca 2 ČL balzamika


na podávanie (pre 2 osoby):

2 filety lososa

cca 1/2 šálky celozrnného kuskusu

veľkú hrsť baby špenátu



Príprava
Kroky: 4

1.

Ako prvé pripravím omáčku. Zeleninu očistím a pokrájam na menšie kúsky. Cesnak pridám k zelenine celý, neošúpaný. Pokrájanú zeleninu dám na pekáčik, pokvapkám trochou oleja a ochutím bylinkovou soľou. Premiešam a dám do rúry pod gril približne na 15 - 20 minút.

2.

Po ugrilovaní nechám zeleninu trochu vychladnúť. Cesnak nezabudnite ošúpať. Zeleninu dám do mixéra a rozmixujem na omáčku. Podľa chuti ešte dosolím bylinkovou soľou, olivovým olejom a balzamikovým octom.

3.

Lososa pripravujem tiež v rúre (nemusím tak umývať sporák). Stačí ho len pokvapkať trochou oleja, ochutiť bylinkovou soľou a tiež dať pod gril. Stačí takých 10 - 15 minút, v závislosti od jeho veľkosti a hrúbky.

4.

Kuskus pripravím podľa návodu na obale a primiešam k nemu nakrájané špenátové listy.

Omáčku z grilovanej zeleniny využívam aj na mnohé iné spôsoby. Dá sa pripraviť pikantnejšia (buď vmiešaním chilli omáčky, na drobno nakrájanej chilli papričky) alebo do nej vmiešam trochu môjho domáceho kečupu a hneď sa z nej stane dip na namáčanie či už zeleniny alebo tortillových chipsov. A zdrvšia verzia party jedla je na svete. Rovnako používam túto omáčku aj ako omáčku k cestovinám. 

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Polievka Tom Yum

Túto pikantnú polievku som si zamilovala na prvé ochutnanie. I keď ju nikdy neuvarím ako v pravej ázijskej (resp. thajskej) reštaurácii, obľúbila som si aj svoju domácu verziu.

Pečená fašírka

Toto je moja veľmi zjednodušená verzia plnenej pečenej fašírky. Verzia je to síce jednoduchá a rýchla, ale na chuti jej to v ničom neubralo. Práve naopak, podľa mňa je oveľa šťavnatejšia a ľahšie stráviteľnejšia, keďže do nej nepridávam žiadnu strúhanku, či pečivo.

Gyoza taštičky

Nadýchané taštičky plnené mletým mäsom a zeleninou. Výdatná porcia sójovej omáčky nesmie chýbať.

Cézar šalát

Obľúbený šalát celej mojej rodiny. V kombinácii s kuracím mäsom a krutónmi sa u nás "uživí" aj ako hlavný chod.

Trhané bravčové mäso

Pomalý hrniec je môj veľký kamarát nielen pri varení vývarov. Vďaka nemu je aj príprava šťavnatého trhaného bravčového mäska hračka.

Kura Tikka Masala

Voňavé, lahodné a pre niekoho možno ešte stále exotické jedlo. Ja som (zatiaľ) najlepšiu "tikku" jedla paradoxne v Portugalsku, v reštaurácii, ktorá patrila jednej indickej rodine. Táto moja verzia nie je síce úplne ako originál, ale tiež nám veľmi chutí.

Rezeň bez strúhanky a vajec

Taký dobrý rezeň raz za čas dobre padne, že? Naučím vás robiť také, pri ktorých nepotrebujete žiadnu strúhanku, ani vajíčka na obaľovanie a aj tak budú chrumkavé.

Krkovička v skle

a viem, že toto nie je práve najzdravší recept. Aj keď ... vždy ide len o uhol pohľadu, že? Krkovička v skle sa hodí na akékoľvek príležitosti. S čerstvým chlebom, cibuľkou, či zaváranou uhorkou máte hneď pripravenú výdatnú večeru. A verím, že poteší aj ako jedlý darček.

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

jemná a nadýchaná

Kysnutá kakaová bábovka

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

s tvarohovým krémom

Medová torta

s mandľovým maslom

Mandľovo-jahodový koláč

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta