Best Recipes
základný recept

Majonézový dresing

Žiadny dobrý šalát sa nezaobíde bez dobrej zálievky, či dresingu. Tento jednoduchý, majonézový dokáže pozdvihnúť aj tú najobyčajnejšiu zeleninu na vyššiu úroveň. A nielen tú...

potrebujeme:

majonézu

parmezán

horčicu

citrónovú šťavu

soľ, mleté čierne korenie

bylinky (nemusia byť)

cesnak (nemusí byť)



Príprava
Kroky: 2

Majonézový dresing si výborne rozumie nielen so šalátom, ale napríklad aj s pečeným, či grilovaným mäsom, hranolkami, ... Môžete ho použiť aj ako omáčku do hamburgerov, wrapov.

1.

Ako už isto tušíte, množstvo jednotlivých surovín bude závisieť od vás a vašich chuťových pohárikov. Základ dresingu tvorí majonéza, použite jej teda toľko, koľko omáčky chcete pripraviť.

2.

Majonézu dochutím trochou horčice, strúhaným parmezánom, pár kvapkami citrónovej šťavy, prípadne aj malým strúčikom cesnaku. Všetko vymiešam a podľa potreby dochutím soľou a mletým čiernym korením.

Podávam dobre vychladené.

Na prípravu tohto dresingu používam buď domácu majonézu alebo aj kupovanú, z avokádového oleja.

Pridaním ďalších ingrediencií pripravíte omáčku na množstvo spôsobov. Výborne sa hodia rôzne bylinky, kapary, kyslé uhorky, či chilli papričky ...

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Bylinkový falafel

Ak patríte k milovníkom podobných maškrtiek, skúste aj túto moju bylinkovú verziu s množstvom voňavého korenia.

Domáce bagety

S prípravou tohto pečiva musíte síce začať deň vopred, ale je to naozaj hračka. Neľakajte sa, zvládnu ho aj "nekváskovači". Kvások poliš sa pripravuje totiž z čerstvého droždia.

Kysnuté tekvicové pagáče

Recept na tieto tekvicové pagáče som si vymyslela v duchu hesla "varím zo zásob". A naozaj sa vydarili, deti ich chceli jesť ešte horúce.

Cesnakové slimáky

Pôvodne to mali byť žemličky alebo bagetky. V chladničke som však našla ešte medvedí cesnak, tak z toho nakoniec boli takéto slimáčiky.

Extra rýchly Naan

Naan je typickým pečivom predovšetkým v indickej kuchyni. Táto chlebová placka sa používa najmä ako príloha k hlavnému jedlu, ale môžete ju použiť aj ako chuťovku.

Kukuričné placky

Jednoduchý a rýchly bezmäsitý obed, či olovrant. Ale môže to byť pokojne aj desiata do školy.. A navyše aj chutná! Čo potvrdzujú obe naše deti.

Rýchle nátierky

Mať v talóne niekoľko rýchlych nátierkových receptov sa vždy vyplatí. Najmä ak máte doma deti, ktorým pripravujete každý deň desiatu do školy. Lebo tie šunkové, či salámové rožky sa nedajú jesť večne...

Plnené šampiňóny

Priznám sa, že nepatrím k veľkým milovníkom húb. Tieto zapekané šampiňóny plnené ricottou sú však presne tou výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Výborné ako bezmäsitý hlavný chod, či ako chuťovka na oslave.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

len z troch ingrediencií

Rýchly slivkový džem

osviežujúci dezert

Marhuľové rezy

základný recept

Tortový korpus

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.