Best Recipes
s gaštanovou múkou

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

potrebujeme:

300 g mletých vločiek

70 g gaštanovej múky

100 g kokosového cukru

1 ČL prášku do pečiva

2 vajíčka

7 PL kokosového oleja

2 PL mandľového likéru (amaretta)

cca 100 g celých mandlí



Príprava
Kroky: 8

V tomto recepte vám ponúkam jedno z mojich obľúbených verzií s mandľami, mletými vločkami a kokosovým cukrom. 

1.

Vločky zomeliem v mlynčeku na kávu a dám do misky. Tento krok viete vynechať, ak použijete ovsenú múku.

2.

K mletým vločkám pridám múku, prášok do pečiva, cukor a premiešam.

3.

K suchým surovinám pridám tie zostávajúce, mokré, čiže vajíčka, kokosový olej a amaretto.  Vypracujem cesto  a to buď vareškou, alebo ja to radšej robím rukami.

4.

Nakoniec prisypem celé, neošúpané mandle a dobre ich do cesta zapracujem.

5.

Cesto rozdelím na dve časti a z každej vytvarujem valček, ktorý presuniem na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý valček trochu sploštím. Tvar a veľkosť valčeka nám bude udávať aj tvar a veľkosť jednotlivých sušienok.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.

7.

Po upečení nechám valčeky vychladnúť a nakrájam ich ostrým nožom na jednotlivé rezy. Tie poukladám vedľa seba na plech na pečenie (môžete použiť ten istý, na ktorom sa už piekli).

8.

Takto nakrájané jednotlivé biscotti dám opäť do rúry na približne 20 minút. V polovici pečenia ich otočím.

Vločky použite aké máte doma. Ja si robievam svoj vlastný mix, podľa toho aké kúpim v obchode. Najčastejšie sú to celozrnné špaldové s ovsenými a ražnými, niekedy k nim pridám napríklad aj kamutové.

Gaštanovú múku som použila z jednoduchého dôvodu, mala som ju doma otvorenú, tak som ju chcela spotrebovať. Takže pokojne si skúste svoj vlastný experiment s inou múkou.

Tým, že som rozdelila cesto na dve časti, mi vznikli menšie biscotti. Čo je podľa mňa ideálna veľkosť na chrumkanie a namáčanie. Ak sa vám však žiadajú biscotti väčšie (dlhšie), tak z pripraveného cesta vytvarujte len jeden valec. V takom prípade by som ho ale piekla aspoň o 10 - 15 minút dlhšie.
Ak by ste krájali biscotti tenšie, druhú fázu pečenia môžete zase o pár minút skrátiť, aby ste ich nemali ako kameň alebo aby sa vám nespálili. Treba to sledovať a vybrať vtedy, keď sa vám budú páčiť.

No a potom už stačí len šálka dobré čaju, horúcej čokolády alebo dobrého sladkého dezertného vínka a namáčať.. 😊

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Bezé roláda

Recept pre prípad, kedy máte či už v chladničke alebo v mrazáku väčšiu zásobu bielkov a neviete čo s nimi.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Metrový koláč

Metrový koláč sa už asi aj dá považovať za retro zákusok. Zistila som však, že niektorí ste o ňom ešte nepočuli, tak nech sa páči....

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Parížske rožky

Parížke rožky patria k tým sviatočnejším dezertom. Ich príprava síce pozostáva s niekoľkých krokov, nie je však nijako náročná.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Vyskúšajte

Moje receptové inšpirácie.

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

s domácou žemľou

Domáci hamburger

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

chrumkavá chuťovka

Syrové praclíky

poliate čokoládou

Plnené medovníky

s voňavým korením

Perníková granola

s ovocím a pivom

Vianočný koláč

s celým makom

"Burgyňáky"

s tvarohom a ovocím

Filo košíčky

jednoducho a rýchlo

Domáce tortilly