Best Recipes
s gaštanovou múkou

Mandľové biscotti

Známe talianske chrumkavé pečivo má mnoho podôb. Pri každej verzii však musíte dodržať vždy ten istý postup. Aby boli biscotti naozaj chrumkavé, musia byť dvakrát pečené.

potrebujeme:

300 g mletých vločiek

70 g gaštanovej múky

100 g kokosového cukru

1 ČL prášku do pečiva

2 vajíčka

7 PL kokosového oleja

2 PL mandľového likéru (amaretta)

cca 100 g celých mandlí



Príprava
Kroky: 8

V tomto recepte vám ponúkam jedno z mojich obľúbených verzií s mandľami, mletými vločkami a kokosovým cukrom. 

1.

Vločky zomeliem v mlynčeku na kávu a dám do misky. Tento krok viete vynechať, ak použijete ovsenú múku.

2.

K mletým vločkám pridám múku, prášok do pečiva, cukor a premiešam.

3.

K suchým surovinám pridám tie zostávajúce, mokré, čiže vajíčka, kokosový olej a amaretto.  Vypracujem cesto  a to buď vareškou, alebo ja to radšej robím rukami.

4.

Nakoniec prisypem celé, neošúpané mandle a dobre ich do cesta zapracujem.

5.

Cesto rozdelím na dve časti a z každej vytvarujem valček, ktorý presuniem na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý valček trochu sploštím. Tvar a veľkosť valčeka nám bude udávať aj tvar a veľkosť jednotlivých sušienok.

6.

Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov 25 minút.

7.

Po upečení nechám valčeky vychladnúť a nakrájam ich ostrým nožom na jednotlivé rezy. Tie poukladám vedľa seba na plech na pečenie (môžete použiť ten istý, na ktorom sa už piekli).

8.

Takto nakrájané jednotlivé biscotti dám opäť do rúry na približne 20 minút. V polovici pečenia ich otočím.

Vločky použite aké máte doma. Ja si robievam svoj vlastný mix, podľa toho aké kúpim v obchode. Najčastejšie sú to celozrnné špaldové s ovsenými a ražnými, niekedy k nim pridám napríklad aj kamutové.

Gaštanovú múku som použila z jednoduchého dôvodu, mala som ju doma otvorenú, tak som ju chcela spotrebovať. Takže pokojne si skúste svoj vlastný experiment s inou múkou.

Tým, že som rozdelila cesto na dve časti, mi vznikli menšie biscotti. Čo je podľa mňa ideálna veľkosť na chrumkanie a namáčanie. Ak sa vám však žiadajú biscotti väčšie (dlhšie), tak z pripraveného cesta vytvarujte len jeden valec. V takom prípade by som ho ale piekla aspoň o 10 - 15 minút dlhšie.
Ak by ste krájali biscotti tenšie, druhú fázu pečenia môžete zase o pár minút skrátiť, aby ste ich nemali ako kameň alebo aby sa vám nespálili. Treba to sledovať a vybrať vtedy, keď sa vám budú páčiť.

No a potom už stačí len šálka dobré čaju, horúcej čokolády alebo dobrého sladkého dezertného vínka a namáčať.. 😊

Inšpirovala som vás? Pošlite aj priateľom...


Objavujte

Podobné inšpirácie.

Kakaové makrónky

Poviem vám, že upiecť makrónky bola pre mňa asi tá najväčšia kuchárska výzva. Vyžiadalo si to niekoľko nevydarených pokusov, ale nakoniec sa mi predsa len podarili!

Expresné mandľové sušienky

Tieto mandľové kôpky si proste musíte zamilovať! Expresné mandľové sušienky dokážete pripraviť v rekornom čase a z rekordne malého počtu surovín.

Kakaové stromčeky

Kakaové stromčeky sú veľmi milou a efektnou dekoráciou sviatočného stola. A pritom to je "len" linecké cesto s troškou kakaa.

Linecké kokosky

Keď som bola malá, tak jedným z bežne dostupných zákuskov boli linecké kolieska s kokoskou, zlepené džemom a máčané v čokoláde. Pamätáte si ich? Ja som si na tieto sviatky vyrobila ich verziu bez múky a cukru.

Jam drops

Ďalší recept z množstva variácií lineckého cesta. Tento raz sa džem doslova kvapne do jamky koláčika, preto ten názov.

Mandľové sucháre

Mandľové sucháre patria k nášmu obľúbenému sviatočnému pečivu. Tieto úžasne chrumkavé kúsky sa hodia tak ku káve, ako i k horúcemu čaju.

Vanilkové rožky bez cukru

Všetko je len otázka zvyku. Ak si raz zvyknete na život bez cukru (alebo iba s minimom cukru), ani také klasické vanilkové rožky vám už nebudú veľmi chutiť. To si už potom budete na Vianoce pripravovať len takéto, bez cukru.

Marcipánové guľky

Ak máte radi marcipán tak ako my, tak teraz si prídete na svoje. Tieto guľky sú vďaka použitým surovinám možno trošku nezvyčajné, ale všetci ochutnávači sa zhodli na jednom: sú fantastické!

Vyskúšajte

Moje ďalšie inšpirácie.

s čokoládovou polevou

Acidkový koláč

s tvarohovým krémom

Medová torta

s domácou žemľou

Domáci hamburger

zasýti a zahreje

Brokolicová polievka

základný recept

Tortový korpus

aj ako hlavný chod

Hŕstková polievka


Ešte niečo ?

Nové inšpirácie.

so žĺtkovým krémom

Mandľová torta

s maslovým krémom

Vanilkové tortičky

so slaným karamelom

Krtkova torta

s kakaovým korpusom

Tiramisu torta

a čokoládovými kvapkami

Sušienky so slaným karamelom

s mletým mäsom

Gyoza taštičky

so slaným karamelom

Čokoládové tartaletky

s kuracím mäsom

Cézar šalát

nesmrteľný zákusok

Punčové rezy